fbpx

TED Talk – Linda Liukas: Zašto djecu učiti kodiranju i je li računalni kod jezik budućnosti?

Htjele mi to priznati ili ne, računalni kod će biti novi univerzalni jezik. Možda ne govorimo o nama bližoj budućnosti, ali je će današnja djeca sigurno živjeti u svijetu u kojem će baš sva područja djelovanja biti manje-više digitalizirana. Već sad, bez obzira je li netko liječnik, administrator, odgajtelj ili vozač, važno je da zna koristiti računalo i da je upoznat s aplikacijama, programima i drugim dgitalnim rješenjima

Kako će se tehnologije, programi i softwarska rješenja mijenjati i nadograđivati, tako će biti važno da djeca od od školskih dana pa nadalje znaju koristiti tehnologiju, ali i što je sve u pozadini njenog razvoja. Bit će važno da znaju kako tehnologija može riješiti određene probleme, ali i kako funkcionira.

Linda Liukas je mlada žena koja pomaže da djeca na lakši, kreativniji način uče o tehnologiji. Njena knjiga Hello Ruby se smatra “najsimpatičnijim prikazom učenja o tehnologiji, računalima i kodiranju.” Liukas je osnovala tvrtku Rails Girls, koja je u više od 230 gradova organizirala radionice, podučavajući više od 10.000 žena osnovama programiranja. U ovom govoru niže pogledajte njenu poruku za sve koji djeci žele neki novi budući, tehnološki svijet predstaviti kao nešto čudnovato, ali i optimistično.

Prikaži sve članke od autora

U potrazi za pravim informacijama i zanimljivima ljudima. Vlasnica Dobre priče - za komunikaciju i digitalni marketing te pokretačica Femisfere. Antropologinja, informatologinja i novinarka u duši. Strastvena oko svega što radim, naročito oko pisanja i uređivanja sadržaja na Femisferi.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!