fbpx

Domaći dodatak jelima od crvene paprike, mrkve i luka – savršena osnova za sva jela

Budući da tržnice sada obiluju divnim povrćem, vrijeme je da neke stvari pripremimo za zimu jer ćemo si olakšati pripremu ukusnijih i zdravijih obroka kad stignemo s posla i zaželimo se nekog rižota, gulaša ili variva za dušu.

Sezona je crvenih paprika, a mrkve i luka uvijek ima pa zašto ih ne pripremiti i spremiti u zamrzivač, a onda vaditi kada nam je potrebno. Mene je ovaj dodatak jela spasio i zbog njega sam gotove dodatke uklonila iz ormarića.

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta


Sastojci za 6 vrećica (1 mjera):
1 kg crvene rog paprike
250 g mrkve
2 veće glavice luka
3 češnja češnjaka

POSTUPAK: Oprati i očistiti papriku, narezati je na kockice. Mrkvu oprati i oguliti pa narezati na ploške. Luk oguliti i nasjeckati, a češnjak oguliti i narezati na komadiće. Povrće staviti u zagrijanu široku tavu (možete i na dva puta u lonac) i pustiti da povene. Nekoliko puta pomiješati. Nakon 20 minuta povrće staviti u sjeckalicu i usitniti.

Čašom mjeriti obujam od 200 ml i spremiti u vrećice. Zamrznuti i po potrebi vaditi – izvaditi iz zamrzivača, ne treba ni odmrzavati, samo ubaciti u varivo ili jelo za koje vam je potrebno pa će se tijekom kuhanja odmrznuti.

Alica Femisfera
Alica Bjeli Duduković
Prikaži sve članke od autora

Nakon više od 25 godina bježanja iz kuhinje, krenula sam laganini peći kolače za ekipu s posla i prijatelje, onako uz druženje, a nakon toga sam se preselila u vlastiti stan pa sam nastavila s kolačima i krenula sa slanim jelima.

Kada sam više-manje svladala kuhanje, počela sam s fotografiranjem toga što sam skuhala i to mi je danas omiljeni hobi. Osim time, već se dugo bavim pilatesom, obožavam putovati, a u zadnje vrijeme otkrivam kako je putovati solo – i stvarno je gušt!

Inače sam profesor i prevoditelj i baš volim to što radim. Kao što volim dijeliti svoje znanje, recepte i fotografije na Femisferi.

 

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!