fbpx

Ako ste imalo kao i ja, vaš godišnji odmor i ljeto su prohujali, a ubrzo je nastupio novi period godine – jesen. Vrijeme kada su klinci krenuli u školu i/ili vrtić te vi ujedno pokušavali uhodati sebe i obitelj u novu rutinu i imati sve pod kontrolom.

Ovo je zapravo idealno vrijeme za promišljanje o tome što mogu napraviti za sebe u narednom periodu – za svoje zdravlje, svoju sreću, svoj napredak. Dobro je postaviti samoj sebi pitanje: U što ću uložiti svoje najdragocjenije resurse: vrijeme i energiju? Hoće li to biti nešto što će učiniti razliku u budućnosti, nešto na čemu ću za godinu dana sama sebi čestitati. Ili je to nešto zbog čega ću ostati na istom mjestu, a poslije žaliti samu sebe i ljutiti se što ipak nisam ništa napravila.

U svakoj od nas tinja neka želja

Duboko vjerujem da u srcu svake žene tinja neka strast i želja za nečim novim, za promjenom i napretkom. Neke od nas možda sanjaju da napokon upišu satove plesa ili nauče plivati. Kolegica i ti možda već mjesecima želite istrčati svojih prvih 5 kilometara. Nevjerojatno je i to što smo sve sposobne učiniti samoj sebi kako bi uspjele u vlastitoj sabotaži. Uvjerimo samu sebe da nije vrijedno trošiti vrijeme na sebe kada je vremena ionako premalo. Sjetimo se svih svojih pokušaja i odustajanja. Možda odbijamo vjerovati da je promjena moguća ili sve odgađamo za neke bolje dane kada će biti nekako drugačije (kako?) pa ćemo onda ipak moći.

Što je u pozadini straha od neuspjeha

Ono što mogu reći da se ne treba bojati neuspjeha, kao niti očekivati dostizanja savršenstva. Prava istina je da ni jedno od navedenoga nećemo u potpunosti doživjeti. Repetativno djelovanje i stjecanje vlastitog iskustva je ono što se broji, što čini razliku. Ne postoje savršene vježbe, savršeni programi, savršeni treneri ni savršena prehrana koja negdje čuči savršeno sakrivena od tebe. Kada bi mi barem netko rekao što točno, kako i kada da radim, znam da bih uspjela! Ako je ovo tvoja misao na kojoj temeljiš sve ostalo, nećeš se nažalost puno pomaknuti s mjesta.

Koja je tajna promjene?

Najveća tajna leži u učenju, istraživanju iz više izvora, primjeni naučenog, zatim ponavljanom djelovanju i stjecanju vlastitog iskustva kroz koje upoznaješ samu sebe, na način na koji se do sada nisi vidjela. Kad pronikneš kroz ove riječi, pronikla si sve što je važno. Na kraju budi rečeno, odluči što te veseli, što te privlači, nauči nešto o tome kako to postići i onda djeluj, promatraj što se događa, korigiraj usput i nastavi dalje. Ponovi ciklus iznova. Kada bih htjela nešto poručiti samoj sebi od prije par godina, rekla bih joj upravo to.

emilija, femisfera
Emilija Korač
Prikaži sve članke od autora

Kvaliteta slobodnog vremena mi je izuzetno važna. Nakon odrađenog posla, svih obaveza i vremena koju posvećujem svojoj obitelji, dio vremena ukradem za svoj mir i svoje psihičko i fizičko zdravlje. Nastojim svakodnevno u kaotičnu svakodnevicu uvesti jedan trening, u komforu vlastitig doma ili na otvorenom. O svemu tome, kako to postići, koje tajne i zamke stoje na putu, volim pisati iz svog osobnog iskustva ai i iz iskustva mnogih žena koje su također prošle sličan put.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!