fbpx

Danas me nešto ne slušaju niti telefoni niti računalo, a o kosi da i ne govorim… Kišni je utorak pa se ni tehnološkim napravama valjda ne radi. Čekam svog maga i gurua za računala Acu koji se uvijek pojavi kao dobri duh iz svjetiljke, uvijek u pravo vrijeme da popravi ovu električnu ekipu. Šteta što Aco nema i frizerskih sposobnosti pa da sredi i ovu moju neposlušnu slamu zvanu kosa. Razmišljam tako bauljajući po kući sa šalicom kave i u bademantilu. I dok tako pokušavam namjestiti kosu…drnn…drnnn zvoni Aco na vrata točan kao i uvijek.

Kaže on meni : Oh oho! Pa kraljevna se tek probudila.. Ajde kraljevno dok ti razmišljaš pod kojim te rebrom noćas nažuljao grašak, reci ti meni di je njegovo visočanstvo kompjuter i što šteka pa da ja odmah prionem na posao.

Rekoh ja: Malo se udebljao kao i vlasnica od viška informacija pa ćeš ga morati čistiti ili staviti na neku dijetu.

I dok je Aco vrijedno “čistio” kompjuter, ja se sjetih da bih ga mogla užicati da mi pogleda i onaj moj ludi mobitel koji je prije nekoliko mjeseci upao tamo “gdje car ide pješice”. Na “carskom” mjestu se dobrano namočio i jedva su mu živu glavu izvukli. No sad mu otvaranje “na palac” ne radi i moram ukucavati neku kilometarsku lozinku kako bih ga uopće otvorila.

Mobitele, mobitele, otvori se!

Hoće li me mobitel prepoznati?

Pitam ja Acu: Čuj može li to jednostavnije s tim ukucavanjem lozinke? Da ne moram pisati Markove konake pri najobičnijem unošenju lozinke?

Aco kaže: Ma ništa lakše, podesit ćemo ga tako da ti prepoznaje lice.

Ja na to njemu kažem zabrinuto: Namjestit ćeš ga ga da mi prepozna lice? A što ako me ne prepozna dok sam našminkana ili ako stavim umjetne trepavice? Je l’ moguće da se to dogodi?

U prvi tren se Aco krenuo smijati, a onda je zastao pa rekao: Vidiš o tome uopće nisam razmišljao. Pa ako imaš takvih briga onda skini šminku i trepavice prije otključavanja telefona, doda Aco mrtav-hladan i nastavi dalje tipkati po kompjuteru.

‘Hmm… Može li se stvarno mobitel ne otključati u ključnom trenutku jer sam baš taj dan stavila 10 dkg šminke više?’ – krenem se pitati.

U isto vrijeme kaže Aco: Ma ne brini ništa, čuo sam da jedan televizijski voditelj u Americi navodno nije mogao otključati mobitel jer mu je bio podešen da ga otključava sa zjenicom oka, a kako je bio pod utjecajem opijata … ništa, njente, nada od mobitela dok tip nije došao k sebi.

‘Tako da draga moja T. ne beri brigu ako se baš ne našminkaš poput voditeljice cirkusa Moire Orfei ili pak Lady Gage, njih ni rođena majka ne prepoznaje, a kamoli mobitel. S tom tvojom pinkicom sjajila na usnama i svakoj drugoj pofarbanoj trepavici sigurno će te mobitel prepoznati’ doda Aco na kraju.

Pogledah prema Aci te zajedno prasnemo u smijeh… E Aco moj, nije lako biti žena … E, da…

Više iz kolumne Obične priče (ne)obične žene

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Tamara Krajač
Prikaži sve članke od autora

Poduzetnica sam u svijetu kozmetike preko 25 godina. Vodim svoju tvrtku u Zagrebu, a koja zastupa jedan kozmetički brand organske i prirodne kozmetike. Obožavam otkrivati nove zemlje te pisati putopise i snimati fotografije iz svih krajeva svijeta. Veliki sam gurman te ljubitelj estetike, arhitekture i dizajna. Često upoznajem zanimljive ljude pa ću s vama dijeliti i njihove neobične priče na putu prema uspjehu. Na život gledam pozitivno i s velikom dozom humora. Nastojim zadržati dijete u sebi pa ćete u mojim tekstovima na Femisferi imati priliku pročitati i pokoju duhovitu priču te dogodovštinu.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!