fbpx

Ovaj vikend trk u Samobor – na humanitarnu utrku ‘Velika srca trče’

U nedjelju, 3. prosinca će se u Samoboru održati humanitarna utrka ‘Velika srca trče’ i to sa startom u 10:00 sati ispred Centra za mlade Bunker u bivšoj vojarni Samobor. 

Riječ je o već četvrtoj humanitarnoj utrci koju organizira Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor, a cilj joj je prikupljanje sredstava za pomoć djeci, štićenicima udruge Nova budućnost. Riječ je o udruzi za zbirnjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Udruga nastoji zadovoljiti životne potrebe djece, a koje se odnose na stanovanje, prehranu, odijevanje, održavanje osobne higijene, brigu o zdravlju, čuvanje, odgoj i obrazovanje, radne aktivnosti i kreativno provođenje slobodnog vremena.

Bez obzira na prilog, trkači osiguravaju nastup na utrci

Od 10:00 do 14:00 sati zbrajat će se krugovi istrčani na stazi dugačkoj 1 km, a svaki od sudionika akcije Velika srca trče svojim će prilogom, bez obzira na iznos, osigurati nastup u utrci. Svakim istrčanim krugom dodatno će doprinijeti povećanju iznosa koji će donatori uplatiti na žiro-račun Udruge. Pokrovitelji manifestacije su Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja i Hrvatska udruga kontrolora letenja financijski te će podupirati akciju, odnosno pretrčane krugove.

Poziv za sve trkače da se priključe akciji

Organizatori pozivaju sve sportaše, zaljubljenike u trčanje i sve ljude velika srca da se pridruže u što većem broju. Pozivaju i sve sportske klubove, udruge i društva koji kao ekipa žele nastupiti u nizanju krugova da sudjeluju u ovoj akciji. Poručuju svima onima koji nemaju dovoljno samopouzdanja da će članovi Škole trčanja Samobor pomoći da istrče ovaj humanitarni krug u svom idealnom ritmu, a uz partnerstvo s Centrom za mlade Bunker priprema se i zanimljiv blagdanski program koji će najviše veseliti djecu. 

Prijave za sudjelovanje u utrci bit će otvorene od 9:00 sati, a start će biti u 10:00 sati. Kraj manifestacije je planiran za 14:00 sati, a u 4 sata trčanja zbrajat će se krugovi svih sudionika. 

Prijave su moguće ovdje. Naša Femisferka Emilija će na utrci biti s obitelji pa se svakako vidimo!

Prikaži sve članke od autora

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!