fbpx

Još jedna utrka te još jedan divan vikend su iza mene. Samo što je ova utrka bila uistinu posebna za moju obitelj. U nastavku pročitaj zašto.

Utrka koja to nije

‘To ti nije zapravo utrka. Dođeš tamo kada želiš i trčiš koliko želiš. Nije bitno koliko si brz nego samo da otrčiš koliko možeš. Svaki otrčani krug se broji. Tako pomažeš djeci kojoj treba pomoć.’, ovim je riječima moja 6-godišnja kćer objašnjavala svojoj 12-godišnjoj sestri ujutro prije odlaska na utrku kamo idemo i što ćemo točno tamo raditi.

‘A kako ti to sve znaš?’, upitala je starija kćer pomalo u nevjerici jer joj je toliko naočigled važna informacija nekako promakla. ‘Paaa, pričao mi je tata prije spavanja kao priču za laku noć’, kratko je odgovorila.

Štand s prijavama

Za koga se trčalo?

I ovo bismo mogli uistinu nazvati jednom dobrom pričom. Naime, u nedjelju 1. prosinca 2019. u vremenu od 10 do 14 sati, održala se šestu godinu za redom humanitarna utrka Velika srca trče. Mjesto ove dobre priče je predivan grad Samobor na lokaciji bivše vojarne Taborec, sada znan kao Centar za mlade Bunker.

Organizator ove hvale vrijedne akcije je Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor s ciljem skupljanja sredstava za udrugu Nova budućnost koja zbrinjava djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji.

Oboreni rekordi

Na utrci je sudjelovalo 621 trkača i trkačica. Jedan trkački krug je bio dužine 720 metara, svi zajedno su istrčali 7073 kruga, što je otprilike 5092 kilometara! Prikupljeno je 39.000 kuna, što je rekordni iznos do sada.

Naše iskustvo i dojam

Naši osobni dojmovi s utrke su jako pozitivni. Iako je vrijeme za vikend naglo zahladilo, što je možda utjecalo na ukupan broj sudionika, organizator se pobrinuo da na štandovima ne manjka besplatnog vrućeg čaja i kuhanog vina za okrijepu, kao ni grickalica i ostalih slastica, tijekom cijelog trajanja eventa.

Osjećala se prijateljska atmosfera, a trčali su svi; od djece vrtićke dobi, mladih, strarih, trčale su mame i tate s bebama u kolicima, trčali su početnici, rekreativci i vrlo iskusni , a bilo je i maskiranih. Ovo je drugi put kako sam sudjelovala na ovoj humanitarnoj utrci zajedno sa svim članovima svoje obitelji, a sijedeće godine svakako ponavljamo.

emilija, femisfera
Emilija Korač
Prikaži sve članke od autora

Kvaliteta slobodnog vremena mi je izuzetno važna. Nakon odrađenog posla, svih obaveza i vremena koju posvećujem svojoj obitelji, dio vremena ukradem za svoj mir i svoje psihičko i fizičko zdravlje. Nastojim svakodnevno u kaotičnu svakodnevicu uvesti jedan trening, u komforu vlastitig doma ili na otvorenom. O svemu tome, kako to postići, koje tajne i zamke stoje na putu, volim pisati iz svog osobnog iskustva ai i iz iskustva mnogih žena koje su također prošle sličan put.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!