fbpx

Prvo su bili forumi pa je došao Facebook, a onda su nastale Facebook grupe. Šalu na stranu, grupe na Facebooku su prava stvar ako se želite povezati s ljudima koji dijele slične interese. Među brojnim Facebook grupama koje postoje smo pokušale pronaći i predstaviti 10 najzanimljivijih iz različitih područja, a za koje vjerujemo da vam mogu biti korisne ili inspirativne. Kriterij za odabir grupa nije bio popularnost, odnosno broj pratitelja već kvaliteta sadržaja i vrijednost koju donosi svojim članovima. Ima onih koje su poslovne tematike, vezane uz sport i vježbanje, razmjenu stvari, roditeljstvo, ali i za uređenje doma i slobodno vrijeme. Pa krenimo redom!

10 zanimljivih Facebook grupa za žene

Poduzetnici za poduzetnike je neformalna grupa koja služi za povezivanje i razmjenu iskustva u vezi edukacije vezanih za poduzetništvo, pokretanja posla, suočavanja s preprekama na koje poduzetnici najčešće nailaze, umrežavanja i razmjena ideja, povezivanja u zajedničke projekte, razmjene literature za poduzetnike.

Sharing is caring je grupa osnovana s ciljem da potakne ljude na kružnu ekonomiju, odnosno dijeljenje, posudbu, popravke i daljnje korištenje proizvoda kako bi  se posljedično smanjio otpad. U grupi možete slobodno objavljivati fotografije predmeta koje poklanjate i isto tako javljati se na objave ukoliko ste zainteresirani preuzeti ono što vama treba. Sve je besplatno. Osim Sharing is caring Zagreb, postoje iste Facebook grupe i za druge gradove u Hrvatskoj.

Savjeti i ideje za uređenje doma je grupa za sve ljubitelje uređenja doma. Fotografije, tekstovi, savjeti za uređenje, inspiracije, DYI projekti čine ovo mjesto posebnim za 108.207 članova ove grupe.

Knjige – prodaja, kupnja je mjesto na kojem možete nuditi svoje knjige koje vam više nisu potrebne na prodaju ili kupovati rabljene knjige koje vas zanimaju.

Filmovi – preporuke, serije, kritike – naslov govori sam za sebe, međutim važno je napomenuti da naglasak nije na blockbusterima. Ukoliko ste član ove grupe možete i sami predlagati, kritizirati ili pronaći ideju što gledati.

Women Calisthenics Community je grupa namijenjena svakoj ženi bez obzira na dob i iskustvo, koja želi naučiti kako da treninge i cjelovitu prehranu učini svojom svakodnevnom rutinom i ostvari željene rezultate – osjećati se bolje, trenirati  i izgledati bolje. U ovoj grupi možeš naći podršku žena koje prolaze iste borbe kao i ti. Možeš pronaći korisne savjete, sudjelovati u diskusiji i postavljati pitanja.

Moderno roditeljstvo – Odgoj i osobni razvoj je grupa koja se bavi temom učenja o osvještavanju i upravljanju emocijama, te samoregulaciji dok se istovremeno isto pokušava naučiti i djecu. Teme poput socijalizacije, bratsko-sestrinskih odnosa, hranjenja, spavanja, tantruma, postavljanje granica, obiteljskih odnosa vrlo su važne u svakodnevnom životu cijele obitelji pa su rasprave u ovoj grupi jako kroisne.

Nošenje beba (Babywearing Zagreb je grupa u kojoj možete saznati sve o nošenju beba, povezivati se s drugim roditeljima online te uživo radi razmjene iskustava i podrške.

Odmor u prirodi je grupa koja vas može inspirirati da posjetite neko novo mjesto u prirodi – gdje do sada niste bili, a ujedno možete i sami objavljivati svoje fotografije lokacija koje ste posjetili.

Žene za žene je Facebook grupa u kojoj se traže rješenje, preporuke, ali i dijele savjeti, znanje i recenzije. Riječ je o ženskoj zajednici za razmjenu informacija i podršku. Ovaj popis korisnih i zanimljiivh Facebook grupa je ujedno nastao zahvaljujući nekim od preporuka članica iz grupe Žene za žene.

emilija, femisfera
Emilija Korač
Prikaži sve članke od autora

Kvaliteta slobodnog vremena mi je izuzetno važna. Nakon odrađenog posla, svih obaveza i vremena koju posvećujem svojoj obitelji, dio vremena ukradem za svoj mir i svoje psihičko i fizičko zdravlje. Nastojim svakodnevno u kaotičnu svakodnevicu uvesti jedan trening, u komforu vlastitig doma ili na otvorenom. O svemu tome, kako to postići, koje tajne i zamke stoje na putu, volim pisati iz svog osobnog iskustva ai i iz iskustva mnogih žena koje su također prošle sličan put.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!