fbpx

Sasvim neočekivano, tajna je u smanjenoj dozi razmišljanja tko bi ovo sve mogao pročitati.

Kada mi je prvi put na pamet pala suluda ideja da bih detalje svog seksualnog života na duhovit način, skromno rečeno, kako samo ja to znam, mogla dijeliti u formi kolumne koju će zatim pročitati neki veći, meni nepoznat broj ljudi, najprije sam se sama sa sobom glasno nasmijala. U 30-tak godina na svom popisu mogu pobrojati desetak likova koji su imali te sreće zaviriti u moje gaćice i zbilja ne znam je li to neki prosjek, je li broj previsok ili prenizak, no sebe definitivno ne smatram ekspertom na niti jednom polju vezanom za seks. Meni vam, iskreno govoreći, seksa uvijek fali.

Zatim su mi na pamet pali svi razgovori koje vodim s užim krugom prijateljica te sam shvatila kako mi dijeljenje seksualnog života s drugima možda i nije toliko strano. Realno, svako druženje, bez obzira na spol i opredjeljenje ekipe koja ga čini, u jednom se trenutku svede na prepričavanje seksualnih dogodovština. S kim si bio ili bila, s kim bi htio biti i kojem bi liku s ekrana oprostila baš sve samo je dio onih blažih tema o kojima razglabamo na svakodnevnoj bazi. O onim težim i jačim bolje da i ne započinjem.

Uglavnom, sjela sam za kompjuter i krenula tipkati razmišljajući što bi to od mojih skromnih seksualnih dogodovština moglo zanimati nekog tko me uopće ne poznaje, a voli otkrivati nove stvari o tuđoj intimi ili jednostavno razgovarati o takvoj tematici. Ne biste vjerovali, ali mozganje je potrajalo nekoliko dana, uz neprestano paljenje i gašenje Word dokumenta. Onda sam napokon osmislila desetak tema za koje imam itekako dovoljno materijala i shvatila kako je najveći razlog zbog kojeg želim pisati o svim ovih stvarima činjenica da bi svijet bio daleko bolje mjesto kada bismo svi, jedni s drugima, poznati i nepoznati, ovako otvoreno i bez zadrške mogli dijeliti svoja iskustva, iz njih učiti i graditi nova, još zanimljivija. Kako to, molit ćete me lijepo, mislim?

Pa primjerice, onako iz glave, zamislite koliko bi nam svima bilo lakše kada bismo o masturbaciji ili seksu s menstruacijom razgovarali bez podsmjeha na licu. Uvjerena sam da bi nekolicina vaših i mojih poznanika i prijatelja bila itekako zadovoljna kada bismo se svi mi nadobudni koji o seksu vole razmišljati i razgovarati, primjerice, jednom tjedno sastajali u parku i dijelili svoja iskustva, prepričavali dogodovštine, dijelili smijeh, uzbuđenje ili nadu da ćemo, nakon mjeseci izdržavanja, sutra napokon ponovno osjetiti uzbuđenje u međunožju, ali na neki jednostavniji, opušteniji, nimalo creepy način. Naravno, u ovo doba, s obavezna dva metra razmaka između prisutnih.

Ne znam, eto, tako volim maštati i tako bih voljela da izgleda ova kolumna. Da ima svoj početak koji stvaram ja i kraj koji, barem u svojim mislima, stvarate vi te da sve zajedno pretvorimo u priču s glavom i repom, zabavljamo jedni druge i tjeramo se na razmišljanje i nakon čitanja, na nove pothvate, na slanje poruke onom napetom liku i stiskanje poljupca onoj curi s kojom si bio već sedam puta na spoju i nisi siguran jeste li samo prijatelji ili i ona želi nešto više. Vjeruj mi, u ovom trenutku već želi apsolutno sve.

Voljela bih da ovo bude mjesto priča o seksu i smijehu, ponekom ozbiljnom tonu koji će zagolicati maštu i ponekom ozbiljnijem problemu ispričanom na način koji ga iz problema pretvara u lako podnošljivu činjenicu s kojom se poistovjećuju oni koji su o istoj do sada šutjeli. Pisat ću vam o velikima i malima, zakrivljenima i nikad viđenima, tužnima i onima za koje sam mislila da su prijatelji, zauvijek tihim patnjama, onima iz snova i, najvažnije, onima na kakve ste zasigurno do sada već i sami naišli. Na vama je samo da budete ovdje, odlučite ne osuđivati tuđe poglede i želje i sudjelujete, pa makar i samo u svojoj glavi, iz svojih dnevnih boravaka. Jer, znate što? I meni je prvi put i već sam sada nenormalno uzbuđena! 

Čitaj i Epizoda 2.

Lina Ladić
Prikaži sve članke od autora

Jedna je od onih koji vole i žele pričati o stvarima o kojima se prečesto šuti. Njezina kolumna ' O ljubavi i nim drugim stvarima' govori o iskustvima kroz koje nas život upoznaje s pojmom intime, svojim i tuđim tijelima i bavi se zauvijek neiscrpnim izvorima inspiracije – ljubavi i seksom. Dobrodošli u zonu bez dlake na jeziku, opustite se, otvorite um i dobro se zabavite.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!