fbpx

Fotoklub Zagreb pogođen potresom – doniraj za obnovu i dobivaš fotografiju po izboru

Fotoklub Zagreb je najstarija neprofitna fotoamaterska organizacija u ovom dijelu Europe, osnovana davne 1892. godine. Tijekom svojih 125 godina u radu kluba su sudjelovali mnogi sjajni fotografi kao što su Tošo Dabac, Mladen Grčević, Milan Fizi, Milan i Slavka Pavić, Marija Braut.

Nažalost, vrata Fotokluba Zagreb na adresi Ilica 29/3 su privremeno zatvorena jer je zgrada oštećena u nedavnom potresu i prostor kluba nije za upotrebu dok se ne napravi temeljita sanacija. S obzirom da klub nema dovoljno vlastitih sredstava, članovi su pokrenuli akciju prikupljanja donacija za obnovu klupskih prostorija.

Prikupili su nagrađivane i uspješne fotografije svojih članova te će ih pokloniti donatorima. Nakon što donator napravi uplatu, mole da im se javi na e-mail fkz@fotoklubzagreb.hr s rednim brojem,  imenom autora i nazivom fotografije koju je odabrao. Fotografije koje će se donirati moguće je preuzeti i pogledati putem linka.

Preporučeni iznos donacije, kao uvjet za poklon fotografiju, je 500 kn. Ukoliko netko donira veći iznos, može odabrati više fotografija.

Neda Rački , Day in white satin, Fotoklub Zagreb
Neda Rački – Day in white satin

Podaci za uplatu donacija su:

  • Fotoklub Zagreb
  • Ilica 29/3, 10 000 Zagreb
  • IBAN: HR95 2360 0001 1015 5956 6
  • Opis plaćanja: donacija za sanaciju kluba- ime_prezime

Nakon što ova akcija završi, Fotoklub Zagreb će printati fotografije u formatu 30×40 te se s donatorima dogovoriti oko preuzimanja fotografija. Danas Fotoklub Zagreb ima više od 200 aktivnih članova te okuplja amatere i profesionalce, učenike, studente i sve zaljubljenike u fotografiju. U klubu se godišnje organizira 20-ak izložbi fotografija i 30-ak stručnih fotografskih predavanja, a u njihovoj organizaciji povode se i tečajevi fotografije, fotoradionice, fotoizlete i foto putovanja.

Autor naslovne fotografije Jerolim Vulić – Fetus

Za sve informacije vezano uz donacije, uplate i izbor fotografije možete se javiti na ranije navedeni mail.

Prikaži sve članke od autora

U potrazi za pravim informacijama i zanimljivima ljudima. Vlasnica Dobre priče - za komunikaciju i digitalni marketing te pokretačica Femisfere. Antropologinja, informatologinja i novinarka u duši. Strastvena oko svega što radim, naročito oko pisanja i uređivanja sadržaja na Femisferi.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!