fbpx

Vjenčanica ima sentimentalnu vrijednost, ali zašto da stoji u ormaru – ovo je Martinina i Nikolinina priča

Martina je po struci profesorica matematike i informatike, a radi u jednoj banci kao specijalist za kartične sustave. Udala se u kolovozu 2018. te je ove godine odlučila pokloniti svoju vjenčanicu. Prva zamisao joj je bila prodati vjenčanicu, no kako je dugo stajala na oglasniku sama je već skoro zaboravila da joj stoji u ormaru. No, čistila je ormar i odlučila pokloniti ju.

‘Šteta je da stoji zaboravljena u ormaru kad može razveseliti nekoga još. Tako sam odabrala jednu djevojku koja je imala već vjenčanje u matičnom uredu, a krajem kolovoza ove godine ima krštenje djeteta i svadbu’, kaže Martina.

Martini je vjenčanicu sašila krojačica Goga iz Klinča sela, a po preporuci prijateljice. Kaže da je krojačica odlična te da joj je šivala i dvije haljine kad je bila kuma, a sve što je zamislila ona je pretvorila u djelo.

To da poklanja vjenčanicu objavila je u Facebook grupi Sharing ic caring te joj je javilo 15-ak cura. Martina kaže kako većina nije navela razlog zbog kojeg žele da im pokloni vjenčanicu. Uglavnom su hvalile vjenčanicu i izrazile želju da ju nose na svom vjenčanju.

Martina u vjenčanici

Vjenčanica je već rezervirana i za treću mladenku

Za Martinu vjenčanica ima sentimentalnu vrijednost. ‘Nije mi se bilo lako rastati od nje, ali opet je bilo lijepo vidjeti osmijeh kad sam ju poklonila. I definitivno bih istu nosila ponovno’, kaže Martina, a neki dan je vjenčanicu predala Nikolini.

Nikolina će 29. kolovoza imati malo vjenčanje, s oko 20 uzvanika. Odlučila je na vjenčanje ići u klasik crnoj haljini, a onda je vidjela Martininu objavu u Facebook grupi.

‘Bila je to ljubav na prvi pogled. Zamolila sam Martinu da mi pokloni vjenčanicu iako je bilo puno upita. Martina se danima nije javljala i odlučila sam napisati objavu da tražim vjenčanicu. Iako je bilo ponuda, nisam mogla naći niti jednu u kojoj bih išla radije nego u svojoj crnoj i li Martininoj. I onda mi se javila Martina. Sve što sam eventualno odlučila probati odgađam. Kraj priče. Konačno je moja. San svih snova!’, kaže Nikolina.

Za Nikolinu, ali i Martinu je ovo definitivno jedna lijepa priča jer obje ne vole skupljati i skladištiti stvari. A kakvu vrijednost, osim sentimentalne, može imati vjenčanica koja stoji u ormaru.

‘Iako sam osoba koja ne voli sakupljati i skladištiti stvari, moram priznati da sam ovaj puta bila u napasti da je sačuvam za svoju kćer kad se jednog dana bude udavala i da joj ispričam svoju priču. Ali ponukana komentarom djevojke koja je u potrazi za vjenčanicom, odučila sam je pokloniti njoj odmah nakon svoje svadbe. Djevojka mi se javlja i moli me da ne prepravljam haljinu kako bi je ona mogla prepraviti. Naravno opet dolazim u napast da je zadržim, kakvi prepravci na savršenoj haljini. Ali ionako nisam vlasnik, dođe mi kao posudba. Uostalom #sharingiscaring’, kaže na kraju Martina.

Poklonjena vjenčanica

Možda će te zanimati i ovo: Kristina Vrdoljak: Dio ljubavi prema rabljenoj odjeći je svakako i u ‘lovu’ na nju

Imaš li sličnu priču ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na [email protected]

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Prikaži sve članke od autora

U potrazi za pravim informacijama i zanimljivima ljudima. Vlasnica Dobre priče - za komunikaciju i digitalni marketing te pokretačica Femisfere. Antropologinja, informatologinja i novinarka u duši. Strastvena oko svega što radim, naročito oko pisanja i uređivanja sadržaja na Femisferi.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!