fbpx

U tijeku je sedma po redu humanitarna akcija koju organizira Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same za potrebe projekta taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka.

Nakon modnih dizajnera Zorana Aragovića i Jurja Zigmana, akciji su se priključili umjetnik grafita Slaven Kosanović Lunar, koji je osmislio novu kolekciju muških i ženskih majica s porukom You Are Not Alone (Niste same), te skupina glazbenika okupljena oko projekta „The Bonebomb“, predvođena basistom Nikolom Jerkovićem. 

„Projekt Nismo same jedan je od društveno korisnih projekata i vrlo rado sam se odazvao pozivu da u njemu sudjelujem na vizualni način. Osmislio sam mali vizual koji komunicira poruku Vi niste same kao znak podrške nas muškaraca ženama koje su se suočile s karcinomom koji je jedan od većih problema današnjice“, komentirao je Slaven Kosanović Lunar

You Are Not Alone naslovna je pjesma i albuma “Fun(k)house Session“ skupine „The Bonebomb“.  Album su glazbenici sami producirali, a pritom su se u cijelosti odrekli prihoda od prodaje CD-a, pa kupnjom CD-a i majice građani direktno podržavaju projekt prijevoza žena na kemoterapiju Udruge Nismo same.

Humanitarna akcija traje do kraja srpnja

„Nisi sama – ideš s nama!“ jedinstvena je socijalna usluga koju Nismo same provode jedine u Hrvatskoj. Troškovi projekta na kojem svi volontiraju, pokrivaju se donacijama, uglavnom kroz humanitarne akcije. Od ožujka 2018., kada je projekt startao, do danas podršku je dobilo je 268 žena kojima je osigurano više od 8000 vožnji koje znače život.

Važnost projekta taksi prijevoza na kemoterapiju dodatno je došla do izražaja izbijanjem pandemije COVID-19, zbog čega oboljele osobe nisu mogle koristiti javni prijevoz, pa se u protekla dva mjeseca značajno povećao i broj žena korisnica usluge.

„Stalno dobivamo i nove molbe za pomoć, zbog čega su nam potrebna daljnja sredstva kako bi još više žena moglo koristiti ovu uslugu. Zato vas pozivamo da nam pomognete da se naši kotači podrške i dalje pokreću“, komentirala je predsjednica Udruge Nismo same Ivana Kalogjera. 

Humanitarna akcija prijavljena je do 31. srpnja, a svi koji žele mogu se pridružiti kupovinom majice (130 kuna), CD-a (30 kuna) ili kombinacije majica+CD (150 kuna).

Udruga u prodaji ima i niz drugih proizvoda, a sve artikle moguće je naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice Nismo same.

Donaciju je moguće uplatiti na račun udruge IBAN: HR3724020061500078463

Možda će te zanimati i ovo: Pozitivna priča o zajedništvu na Vrbanima: 6 žena pokrenulo Vestigium, organiziraju Eko plac i niz aktivnosti

Imaš li sličnu priču ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Prikaži sve članke od autora
Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!