fbpx

U subotu, 29. kolovoza, s početkom u 20 sati, u parku Bele IV. ambijentalnim elektro-akustičnim performansom multimedijalnog umjetnika Alexa Brajkovića završit će ovogodišnje izdanje umjetničkog projekta „Okolo“. Performans će se održati u sklopu svjetlosno-zvučne instalacije „Singing Forest“ koju Alex supotpisuje s kiparicom Idom Blažičko.

Procesiranjem rijetkog hibridnog žičanog instrumenta (spoj monochorda, indijske tanpure i japanskog kotama) uživo, sukladno intonaciji i melodijskom sadržaju glazbenih objekata instalacije, ovim performansom Alex Brajković zaokružit će priču „Pjevajuće šume“ i na poseban način obilježiti zadnji dan projekta „Okolo“.

Ovaj vikend, također, ne propustite posljednju ovogodišnju priliku za umjetničku šetnju „Okolo“ i obilazak svih lokacija na kojima su svoj trag ostavili razni domaći umjetnici. Uz uživanje u svjetlosno-zvučnoj instalaciji „Singing Forest“ u parku Bele IV., u dvorištu Palače Grlečić-Jelačić na Trgu sv. Marka 9 upoznajte „Plesače“ kiparice Ana Marije Maravić, uz koje će 29. kolovoza i 3. rujna biti održani koncerti Zagrebačkih solista. Nakon „Plesača“, na vidikovcu pored gornje stanice Uspinjače dočekajte „Turiste“ od papira Maše Barišić, prošećite šarenim Tepečićevim stubama s potpisom Afrike i duž Radićeve ulice otkrijte vrata Zagreba koja je uljepšao Boris Bare. Po putu recite „Baš je flora“ i na Trgu sv. Marka 9 i Freudenreichovoj 1 te u Matoševoj 9 i na Kapucinskim stubama uočite biljke karakteristične za Zagreb koje je mapirala Luna Džidić. Na zidovima Zakmardijevih stuba, restorana Pod gričkim topom i kafića Cinkuš prepoznajte crne „Mačke Gornjeg grada“ klasje&zite, a pored starog vunenogsrcapronađite novo – „Zacjeljujuće srce“ – koje je i ovaj put isplela Voona. Na Strossmayerovom šetalištu (iznad bivšeg Art parka), križanju Tesline i Zrinjevca te Skalinske i Tkalčićeve pogledajte kako izgleda „Zagreb nakon“… kroz objektiv fotografa Ernesta Mazarekića, a u prolazu između Tomićeve ulice i Uspinjače poželite nešto lijepo u sklopu interaktivne instalacije Pavla Kuharića. U Martićevoj 7, za kraj šetnje, čeka vas mural u kombinaciji sa skulpturom, „Slikar sunca“, kipara Marka Gašparića.

Intervencije možete pratiti na Facebooki Instagram stranici ili ih prepoznati u šetnji gradom po crvenoj okrugloj oznaci.

PR
Prikaži sve članke od autora
Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!