fbpx

Znate li onu divnu pjesmu dragogo Olivera Dragojevića ‘Svoju zvizdu slidin’?

...I zato svoju zvizdu slidim 
za njon san uteka 
samo nju sad vidim 
lipo san ti reka 
Svoju zvizdu pratim 
za njom san uteka 
možda se i vratim 
lipo san ti reka 
Ne slutiš ništa, rasteš, traješ 
a onda dodje ono vrime krenuti valja, 
srce goni i ruka sama driši cime
Kušati triba druga voća 
otkriti one zemlje nove 
počinje tvoja duga skitnja 
i tako trošiš lipe snove

U životu bi uvijek trebalo slijediti svoju zvijezdu. To je ona zvijezda što spava u dubini našeg bića. Naša intuicija, naš unutarnji glas. Dugo, dugo može biti uspavana, a onda se jednog dana pojavi onaj jedan klik… I onda kažemo to je to! To je posao kojim se želim baviti u životu, to je prava osoba za mene, to je mjesto gdje sam sretan i želim živjeti.

Tada tu intuiciju ili unutarnji glas treba poslušati bez obzira na to što nas okolina možda neće razumjeti ili će nas odgovarati ili se čak podsmjehivati. A često ćemo se i mi sami sebe pokušati sabotirati misleći kako nam nešto nije dobra ideja, kako to mi ne zaslužujemo ili se bojimo da ćemo ispasti glupi i smiješni.

intuicija

Ali tko je zapravo kompetentniji od našeg unutarnjeg glasa i te naše unutarnje zvijezde da nam da pravi savjet? Nitko! Samo taj unutarnji glas što dolazi iz naše nutrine zapravo zna što je najbolje za nas i to je ono što mi zapravo jesmo, pa je najbolje da se tome prepustimo bez ikakvog straha. Nekad će nam nježno prišapnuti stvari, a nekad glasno vikati. Ponekad nam se neće sviđati to što nam unutarnji glas govori i pokušat ćemo ga ušutkati.

Kako bilo, na nama je da odlučimo hoćemo li ga slušati i vjerovati sami sebi, bez zadrške. Vjerujem da nam život svakako može postati ljepši, radosniji i zdraviji ako slijedimo svoj glas i imamo povjerenja u njega. I zato ja svoju zvijezdu slijedim … Pa makar to značilo, kao u Oliverovoj pjesmi, da moram krenuti dalje. Tko zna, možda se i nekad vratim na staro, ali svaki putovanje na kojem sam slušala svoj unutarnji glas je vrijedilo. Ako ništa drugo, barem mi je donijelo iskustvo.

Možda će te zanimati i ovo: Prijateljica me pitala: Gdje mogu naći ‘normalnog’ dečka? Moj odgovor ju je šokirao

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Tamara Krajač
Prikaži sve članke od autora

Poduzetnica sam u svijetu kozmetike preko 25 godina. Vodim svoju tvrtku u Zagrebu, a koja zastupa jedan kozmetički brand organske i prirodne kozmetike. Obožavam otkrivati nove zemlje te pisati putopise i snimati fotografije iz svih krajeva svijeta. Veliki sam gurman te ljubitelj estetike, arhitekture i dizajna. Često upoznajem zanimljive ljude pa ću s vama dijeliti i njihove neobične priče na putu prema uspjehu. Na život gledam pozitivno i s velikom dozom humora. Nastojim zadržati dijete u sebi pa ćete u mojim tekstovima na Femisferi imati priliku pročitati i pokoju duhovitu priču te dogodovštinu.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!