fbpx

Sjedim, pijuckam čašu domaćeg hvarskog vina, jedem omiljene omiljene Guylian praline i razmišljam koji je rok trajanja ljubavi u partnerskim odnosima. Je l’ stvarno kao što moj omiljeni francuski pisac Frederic Beigbeder kaže da ljubav traje tri godine? Ili traje manje, primjerice koliko traje i kilogram soli?

Još uvijek razmišljam o sinoćnjem telefonskom razgovoru s mojom prijateljicom Tarom.
Tara i Riki… Vrckava plavuša od četrdesetak godina i Riki stariji od nje otprilike 14 godina. Stari šmeker, ali nekako jednako luckast kao i Tara. Bez obzira na to što je već na pragu šezdesetih, moram priznat dobro je izgledao te se ta razlika u godinama između njih nije previše vidjela. Imali su tu svoju neku zafrkanciju i malo pomaknuti svijet. Čak bih rekla da je ljubav između njih buknula na prvi pogled. I tako su prošle godine uselili u njegovu novu kuću, u kojoj je Riki htio da žive zajedno. Kao i svaki novi par u novom zajedničkom utočištu su kuću punili loncima, poklopcima, smijehom, veseljem, brašnom, šećerom, solju i ljubavlju.

Sinoć mi Tara na telefon kaže da su ona i Riki prekinuli. Ostadoh u čudu; pa kako?!
Djelovali su tako veselo i zaigrano zajedno.

Kaže Tara meni zamišljeno u telefonskom razgovoru: Znaš ona kila soli što smo je kupili prije godinu dana Riki i ja kada smo kupovali lonce i poklopce i sve što nam je trebalo za kuću?

Rekoh: Pa da sjećam se da ste kupovali sve živo i neživo, sve što treba kada se čovjek useljava u kuću, ali zašto mi sad spominješ baš tu kilu soli koju ste kupili? Kakve to sad veze ima?

‘Pa eto, spominjem ti tu kilu soli jer smo točno par dana prije raskida pojeli tu kilu soli, odgovori mi Tara i doda: ‘Znaš jednom mi je tata rekao “Trebaš pojest kilu soli s nekime da saznaš tko je osoba s kojom živiš”.

Tara mi je samo zaželjela laku noć preko telefona i više ništa nije htjela komentirati, a ja ju nisam htjela ništa pitati da joj ne stavljam „sol na ranu“.

Eh Taro moja, pomislih ja, što god da je bilo između tebe i Rikija mogu samo zaključiti, a sebi ću pak pokušati obećati da nikada neću gomilati zalihe soli… Soljenka po soljenka.

Možda će te zanimati i ovo: Prijateljica me pitala: Gdje mogu naći ‘normalnog’ dečka? Moj odgovor ju je šokirao

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Tamara Krajač
Prikaži sve članke od autora

Poduzetnica sam u svijetu kozmetike preko 25 godina. Vodim svoju tvrtku u Zagrebu, a koja zastupa jedan kozmetički brand organske i prirodne kozmetike. Obožavam otkrivati nove zemlje te pisati putopise i snimati fotografije iz svih krajeva svijeta. Veliki sam gurman te ljubitelj estetike, arhitekture i dizajna. Često upoznajem zanimljive ljude pa ću s vama dijeliti i njihove neobične priče na putu prema uspjehu. Na život gledam pozitivno i s velikom dozom humora. Nastojim zadržati dijete u sebi pa ćete u mojim tekstovima na Femisferi imati priliku pročitati i pokoju duhovitu priču te dogodovštinu.

2 komentara
  1. Lijepa priča koja je mogla biti i scenarij za ljubavni film. Poznajem ih oboje. Da je Tara barem malo više voljela Rikija, a malo manje sebe, znala bi da Riki ima negdje spremljenu i drugu kilu soli. Tamo ispod šparheta za kojim se Tara nije previše zadržavala…jer to je bilo Rikijevo mjesto dok bi ona tipkala sa svojim mandrilima…

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!