fbpx

Ivana Pavlović živi u Zagrebu te se bavi ručnom izradom torbi i ruksaka od eko kože i platna. Ima vlastiti obrt i dućan na Trešnjevci, a inspiracija su joj ljudi, moda i geometrija. Ivana je prošle godine pokrenula MADE BY kako bi svima koji se bave ručnom izradom proizvoda dala priliku da se predstave. Ovog vikenda će se održati treće izdanje spomenutog sajma.

‘Energije i ideja uvijek imam dovoljno, volim krojiti, šivati,  općenito kreirati razne stvari. Dugo godina već sudjelujem na raznim sajmovima u Hrvatskoj, volim direktnu komunikaciju sa kupcima i druženje sa drugim izlagačima. Ideja o organizaciji MADE BY-a je dosla spontano prije nešto više od godinu dana. Htjela sam organizirati sajam na kojem mogu izlagati i oni koji tek kreću i oni koji se već dugo bave ručnom izradom proizvoda; da imaju jednaku mogućnost prezentacije. Sajmovi koji su do tada postojali polako su jenjavali i mislim da je bilo idealno vrijeme za nešto novo’, kaže Ivana.

Na MADE BY: sajmu izlaže oko 35 dizajnera i kreativaca

Na prvom i drugom izdanju bilo je oko 35 izlagača, a toliko će ih biti i ovaj vikend. To je maksimalni kapacitet prostora u kojem kreativci imaju priliku izlagati. Ivana kaže kako je htjela da prostor bude u centru grada i da je jednako dostupan svima. Bez obzira na prednosti online prezentacije na društvenim mrežama, ovakvi sajmovi daju mogućnost direktne komunikacije s kupcima, za koju ivana navodi da je jako važna.

‘Ljudi žele vidjeti što kupuju, isprobati, a to preko fotografija nije moguće. Također je odličan osjećaj za izlagače upoznati ljude koji kupuju, čuti njihova mišljenja o proizvodu.Internet prezentacija i prodaja je također važna zbog toga što pruža puno širu mogućnost plasmana proizvoda. Za uspješnu prodaju idealno je kombinirati oboje’, kaže Ivana te dodaje kako su dosadašnji sajmovi pokazali da postoji veliki interes za ručno rađenim proizvodima jer su originalni, često unikatni i imaju posebnu vrijednost koju daje pojedinačna izrada.

Ujedno sajmovi su idealna prilika da posjetitelji na jednom mjestu vide raznolike proizvode i da dođu u kontakt sa proizvođačima, čime se naravno povećava i prodaja. Učestalost sajmova je također važna i to je i Ivanina želja, da se MADE BY: održava više puta godišnje i da s vremenom postane sajam sa još većim brojem izlagača.

Treći MADE BY: sajam kreativnosti održava se 17. i 18. 10. u Novinarskom domu Zagreb, Perkovčeva 2, od 10 do 19 sati. Izagat će 35 dizajnera i kreativaca ručno rađenog nakita, odjeće, torbi, keramike, igračaka, modnih dodataka i proizvoda za kućne ljubimce, koji su također dobrodošli na sajam. Sljedeće, četvrto izdanje sajma planirano je za 18. do 20. prosinca, a Ivana kaže kako će se također nastaviti družiti i u sljedećoj godini.

Možda će te zanimati i ovo: „Žena sa skrivenim očima“ – divne slike inspirirane neuspjelim autoportretom Anite Franin Pečarica

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Prikaži sve članke od autora

U potrazi za pravim informacijama i zanimljivima ljudima. Vlasnica Dobre priče - za komunikaciju i digitalni marketing te pokretačica Femisfere. Antropologinja, informatologinja i novinarka u duši. Strastvena oko svega što radim, naročito oko pisanja i uređivanja sadržaja na Femisferi.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!