fbpx

Jabuka je kraljica voća, a gin s tonicom svakako jedno od najpopularnijih pića. Još uz to se 19.10. obilježio Svjetski dan Gin-tonica, a 20.10. Svjetski dan jabuke. Stoga smo odlučili spojiti obožavani gin i jesensku voćku jabuku. Dobili smo nešto što zvuči još bolje od Gin-tonica. Na vama je da isprobate.

Kombinacija lagane kiselosti jabuke i limete, slatkoća domaćeg meda, začinjenog cimetom i dodatak majčine dušice ne samo da je prefina, nego i miriše predivno. Jabuka i cimet su uvijek dobra kombinacija, a količina cimeta koju koristite određuje koliko želite da vas ovaj koktel podsjeća na Božić.

Za ovaj koktel trebate:

  • 5 cl gina po vašem izboru
  • 5 cl jabučnog soka
  • 2,5 cl meda (zagrijte 1: 1 vodu i med u loncu dok se sav med ne otopi i ohladite)
  • 1,5 cl soka od limuna
  • prstohvat cimeta
  • mrvica svježe majčine dušice ili mente
  • par kapi mineralne vode

Protresite sastojke, osim majčine dušice/mente u shakeru s ledom – probajte ga i prilagodite svom ukusu. Možete dodati još malo mineralne vode kako bi ga ublažili ili više jabučnog soka. Ako nemate shaker, koktel protresite u staklenoj ili bilo kojoj drugoj boci sa zatvaračem i nakon toga ulijte u čašu napunjenu drobljenim ledom ili velikim kockama leda. Tek na kraju dodajte majčinu dušicu kako bi pustila svježi miris. Ako nemate majčinu dušicu, možete staviti listić mente. U oba slučaja, ovaj koktel ne poslužujte sa slamkom jer je miris važan dio iskustva! Miris jabuka, svježe majčine dušice i cimeta će vas osvojiti, ali vjerojatno i podsjetiti na božićne blagdane, koji će vam se učiniti još bližim.

Uživajte u koktelu i ne čekajte goste ili neku kućnu zabavu, kako bi uživali u njemu. Počastite se sami!

Možda ćete zanimati i ovo: Domaći dodatak jelima od crvene paprike, mrkve i luka – savršena osnova za sva jela

Imaš li sličnu priču ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Prikaži sve članke od autora
Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!