fbpx

Jučer je u povijest otišla naša draga JABUKA. I to zamisli ironije baš na sam Svjetski dan jabuka. I od brojnih vrsta jabuka baš je u ovu našu morao ući crv.

Mjesto gdje sam provela svoju raniju mladost, a i svoju stariju mladost. Tamo su se održavali najbolji koncerti i najbolji Halloween party u gradu, a bili su važan dio moj odrastanja, ali i zrelog životnog razdoblja.

Jabuka se ne može svesti na običan disco klub jer ona je bila puno više. Klub JABUKA na brdu Jabukovac bila je svojevrsni Montmartre okupljalište buduće intelektualne i umjetničke elite, ali bez konzumacije Apsinta već uz koji Pelinkovac ili pivo.

Jabučica je bila mjesto okupljanja ljudi koji su voljeli dobru glazbu i znali je prepoznati. Mjesto budućih arhitekata, glumaca, slikara, pisaca, glazbenika, fotografa, profesora, novinara i općenito onih koji su od uvijek razmišljali svojom glavom, gledali svojim očima i slušali svojim uhom. Takvi su uvijek bili dobrodošli u JABUKU te se uvijek tamo dobro osjećali.

To je bio jedan od rijetkih hramova i utočišta gdje ste mogli uteći od komercijalizacije i trasha, bilo glazbenog ili bilo kakvog drugog. Rekla bih na neki način da je JABUKA bila ne samo klub u kojoj se puštala odlična glazba već na neki način i odgojna ustanova i parnas za sve postojeće i buduće umjetnike, kreativce i pjesnike.

Tu su naravno nastale i mnoge ljubavi dok se pod okriljem noći na Jabukovcu recitirao Baudelaire. A bome su se sklapali i „poslovi“, a jedna moja znanica je negdje pred samo zatvaranje Jabuke dogovorila s jednim svjetski poznatim fotografom da dođe na sat razrednika u školu u kojoj radi.

Nažalost, od Jabuke je ostao samo vidoviti gavran iz Edgar Allan Poeove pjesme, koji tužno grakće ovih dana na Jabukovcu uz svjetlost svijeća: Never more… ili Nikad više …naše Jabuke i divnih Jabučarskih dana. Predali smo ključeve kluba JABUKA, ali ne i naše uspomene.

Možda će te zanimati i ovo: Prestala sam čekati i odlagati stvari jer ovaj trenutak sada je jedino što je stvarno

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Tamara Krajač
Prikaži sve članke od autora

Poduzetnica sam u svijetu kozmetike preko 25 godina. Vodim svoju tvrtku u Zagrebu, a koja zastupa jedan kozmetički brand organske i prirodne kozmetike. Obožavam otkrivati nove zemlje te pisati putopise i snimati fotografije iz svih krajeva svijeta. Veliki sam gurman te ljubitelj estetike, arhitekture i dizajna. Često upoznajem zanimljive ljude pa ću s vama dijeliti i njihove neobične priče na putu prema uspjehu. Na život gledam pozitivno i s velikom dozom humora. Nastojim zadržati dijete u sebi pa ćete u mojim tekstovima na Femisferi imati priliku pročitati i pokoju duhovitu priču te dogodovštinu.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!