fbpx

Što će ti Esprit i Versace kad ne znaš što je pravi kaput od buklea

Zima nam stiže i valja se dobro „zabundati“. Topli kaputić, tople čizmice i fine rukavice.
Tko se sjeća one: Zima, zima, e pa šta je? Ako je zima, nije lav!

E bome, ja ne volim zimu i ne volim kad mi je hladno. To mi je jedna od najgorih stvari, naravno uz glad. Kad mi je zima i kad sam gladna, nisam svoja. Kaže meni moja prijateljica Lena: ‘Pa ti kao da si bila na Igmanskom maršu pa se bojiš zime i gladi! Jasno mi je da se bojiš zime, ali gladi? Jesi li razmišljala radije o kakvoj dijeti?’.

Ma nek’ priča Lena kaj hoće – pomislila sam na njeno pitanje i otišla sama prošetati Ilicom u potrazi za toplim kaputićem za ovu zimu. Na putu do trgovina, prvo sam sjela u slastičarnicu i pojela masnu piroškicu i baš me bilo briga bilo za Lenine opaske. Jednom se živi.

Dok sam „mastila brkove“ jedući pirošku razmišljala sam kakav kaput bih si kupila? Hmm, već imam jedan crni pa plavi, sivi i bež i zapravo mi ne treba još jedan, ali ono žensko u meni ne daje mira i kaže ‘hajde, hajde treba ti i 101. kaput u ormaru pa samo ih sto imaš‘. Ajde dobro, nemam ih baš 100, ali ih stvarno imam više nego dovoljno. Moj unutarnji monolog se nastavi dalje i kaže: Čuj ako nastaviš tako mlatiti po piroškama, možda će ti 101. kaput dobro doći jer ovih 100 više nećeš moći zakopčati.

Uživajući još u okusu piroške u ustima odgegah se prema Ilici, zavirujući u izloge. Ništa mi se nije svidjelo, a ni sama zapravo nisam znala kakav bih kaput htjela jer sve je već viđeno. Kad najednom mi padne na pamet da bih ja zapravo htjela kaput od buklea. Uđem u jedan „malo bolji“ dućan i primijetim da je unutra odjeća top brendova. Preda mnom se našla prodavačica koja je, usput rečeno, stajala u poziciji baletana Rudolfa Nurejeva u trenu kad je izašao na bis u baletu Labuđe jezero te je ujedno žvakala žvaku i vrtjela pramen kose.

Upitala sam je: Oprostite, imate li možda kapute od buklea?

Na što me ona s visoka odmjeri i kaže sa zgražanjem: Od buklea?!

Pa mi držimo samo svjetske marke kao što su Tommy Hilfiger, Esprit, Versace. Kakav bukle vam pada na pamet?! – rekla mi je prodavačica.

Aha, ok! Hvala Vam vrlo ste ljubazni – rekoh ja ‘Nurejevu’ i dodam: Onda ću potražiti kreatora buklea u nekom drugom dućanu.

Izašla sam u čudu iz dućana u potrazi sa svojim bukle kaputićem, čudeći se prodavačici kojoj nitko nije rekao da bukle nije kreator već vrsta materijala. Možda sam joj ipak trebala ipak reći tu informaciju. Ne znam, a sada nije ni važno.

Uglavnom, za par dana nađoh u jednom „normalnom“ dućanu svoj lijepi plavi kaput od buklea koji divno grije, a ja ga od dragosti zovem Nurejev. Eh da, na internetu sam pronašla odličan recept za piroške na koje mislim pozvati Lenu i odmah joj se pohvaliti svojim novim kaputom.

Možda će te zanimati i ovo: Moje ‘gorko’ iskustvo iz jedne Facebook grupe: Upropaštena dijeta zbog bombona

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na [email protected]

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Tamara Krajač
Prikaži sve članke od autora

Poduzetnica sam u svijetu kozmetike preko 25 godina. Vodim svoju tvrtku u Zagrebu, a koja zastupa jedan kozmetički brand organske i prirodne kozmetike. Obožavam otkrivati nove zemlje te pisati putopise i snimati fotografije iz svih krajeva svijeta. Veliki sam gurman te ljubitelj estetike, arhitekture i dizajna. Često upoznajem zanimljive ljude pa ću s vama dijeliti i njihove neobične priče na putu prema uspjehu. Na život gledam pozitivno i s velikom dozom humora. Nastojim zadržati dijete u sebi pa ćete u mojim tekstovima na Femisferi imati priliku pročitati i pokoju duhovitu priču te dogodovštinu.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!