fbpx

Obično su muškarci ti koji čiste svoje aute i drže ih kao ‘kap vode na dlanu’. Ne dao ti Bog da uđeš sa zmazanim cipelama u njihov auto, da packaš po staklu ili da slučajno malo jače zalupiš vratima. Ako se voziš u njihovom autu, moraš misliti na sto stvari.

Gotovo uvijek kada neki muškarac glanca svog limenog ljubimca se sjetim jedne komedije s prostora bivše Juge kak’ je jedan deda u filmu glancao aute i ulazio u šlapicama u isti. Ako ste dovoljno stari vjerojatno se i vi sjećate tog filma. Usput rečeno, ako se sjećate tog filma to vam je jako dobar test ili pravi znak da ste stari ako se stvarno istog sjećate. Iskreno, ne sjećam se više koji je točno naziv filma, ali sjećam se da je deda kroz čitavi film glancao auto i gnjavio sve žive da moraju ulaziti u šlapicama. To mu je bila opsesija i obožavao je aute više od djece i žene zajedno.

Mene pitanje čistoće mog auta hvata, kako bi rekli ‘na refule’ ili u naletima. I nekako si mislim da je to povezano uz ‘one dane’ u mjesecu. Prvi dio mjeseca sam opsesivna glede čistoće u autu i nećete dobro proći ako se vozite sa mnom tih dana pa vam se ficlek blata odroni s cipele. No, ako sam u onom drugom djelu mjeseca, možete slobodno jesti čips, mrviti sendvič ili mi čak ostaviti koru od banane ako izlazite na semaforu i ne znate kuda bi s njom.

Tako sam jedan dan otišla na benzinsku tankati svog limenog ljubimca i to nakon što sam ga odvela u autopraonicu gdje su ga temeljito skockali i provozali kroz četke. Zamolim ja stričeka na benzinskoj da bude ljubazan i da mi ulije sredstvo za pranje stakla. Kad sam podigla haubu, ono motor prljav.

Bilo mi je neugodno i ja se krenula ispričavati pa kažem: Ajoj, pa baš sam mogla dati oprati i motor, kaj ne? Da tu sad ne mažete ruke, gospon.

A on će meni simpatično na to: Gospodična, kaj vam je?! Kakvo pranje motora? Pa motor auta peru samo šverceri autima!

Oboje smo se stali smijati i ja rekoh: Dobro ak vi to tak kažete, ipak puno autiju tu prođe kroz vaše ruke.

Eto žene drage, a i muškarci, da znate da se motor NE PERE – jedino u slučaju ako ćete ‘švercati’ svog limenog dečeca jednom u životu.

Možda će te zanimati i ovo: Što će ti Esprit i Versace kad ne znaš što je pravi kaput od buklea

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Tamara Krajač
Prikaži sve članke od autora

Poduzetnica sam u svijetu kozmetike preko 25 godina. Vodim svoju tvrtku u Zagrebu, a koja zastupa jedan kozmetički brand organske i prirodne kozmetike. Obožavam otkrivati nove zemlje te pisati putopise i snimati fotografije iz svih krajeva svijeta. Veliki sam gurman te ljubitelj estetike, arhitekture i dizajna. Često upoznajem zanimljive ljude pa ću s vama dijeliti i njihove neobične priče na putu prema uspjehu. Na život gledam pozitivno i s velikom dozom humora. Nastojim zadržati dijete u sebi pa ćete u mojim tekstovima na Femisferi imati priliku pročitati i pokoju duhovitu priču te dogodovštinu.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!