fbpx

Najpoznatija hrvatska zajednica rekreativnih trkača adidas Runners Zagreb u suradnji s udrugom žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU i ostalim partnerima u subotu, 7. studenog, u 10 sati organizira online event za podizanje svijesti o raku dojke i njegovoj prevenciji. Online radionica „adidas Runners Zagreb za nju“ ima za cilj educirati, povezati i osnažiti žene te istaknuti važnost brige za svoje tijelo ne samo kroz mjesec listopad, već kroz cijelu godinu.

Uvod u ovu online radionicu sudionicama će dati Marie Wasler, yoga coach u adidas Runners Zagreb, više o raku dojke i prevenciji prezentirat će psihoterapeutica Ljiljana Vukota iz Udruge Sve za nju, konkretne praktične psihološke savjete će dati Ana Čerenšek, prof.psych dok će svoje osobno iskustvo o borbi s ovom najčešćom zloćudnom bolesti ispričati gošće panela. Bit će to sjajna prilika za edukaciju i diskusiju.

Zajednica adidas Runners, koja inače okuplja zaljubljenike u rekreativno trčanje s ciljem pomicanja vlastitih granica, oduvijek zagovara brigu o fizičkom zdravlju.

„Runnersi su prije svega zajednica koja brine o svojim članovima, o njihovoj prehrani i aktivnom načinu života. Važno nam je promovirati zdravo tijelo i zdrav duh, a kako je u našem timu većina žena, htjeli smo na neki način dati svoj obol borbi protiv ove zloćudne bolesti. Unutar adidas Runnersa zaista vjerujemo u ideju da kroz sport imamo moć mijenjati živote i koristimo sva dostupna sredstva i resurse kako bismo to i ostvarili“, istaknuo je kapetan zagrebačkih adidas Runnersa Frane Boban.

Rak dojke je najčešća zloćudna (maligna) bolest u žena od koje prema podacima Registra za rak godišnje oboli preko 2500 žena. Ovaj karcinom treći je uzrok smrti u ženskoj populaciji, a stopa smrtnosti od raka dojke u Hrvatskoj je među najvišima u Europi.

Sve sudionice online radionice ostvaruju 20% popusta na pregled dojki u poliklinici Affidea, a na Facebook stranici eventa naknadno će biti dostupan još jedan nagradni natječaj u sklopu kojeg će tri žene dobiti poklon paket koji sadrži: pregled dojki u poliklinici Affidea te nutricionističko, psihološko i sportsko savjetovanje s trenerima iz adidas Runnersa i stručnjacima iz Mentalnog treninga i Nutricionizam.hr. Više informacija o online radionici dostupno je na linku, a svi zainteresirani na radionicu se mogu prijaviti ovdje.

Možda će te zanimati i ovo: Vlatki je u 22. godini dijagnosticiran rak dojke – mislila je da je uvlačenje bradavice normalno

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

PR
Prikaži sve članke od autora
Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!