fbpx

Najpoznatija hrvatska zajednica rekreativnih trkača adidas Runners Zagreb u suradnji s udrugom žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU i ostalim partnerima u subotu, 7. studenog, u 10 sati organizira online event za podizanje svijesti o raku dojke i njegovoj prevenciji. Online radionica „adidas Runners Zagreb za nju“ ima za cilj educirati, povezati i osnažiti žene te istaknuti važnost brige za svoje tijelo ne samo kroz mjesec listopad, već kroz cijelu godinu.

Uvod u ovu online radionicu sudionicama će dati Marie Wasler, yoga coach u adidas Runners Zagreb, više o raku dojke i prevenciji prezentirat će psihoterapeutica Ljiljana Vukota iz Udruge Sve za nju, konkretne praktične psihološke savjete će dati Ana Čerenšek, prof.psych dok će svoje osobno iskustvo o borbi s ovom najčešćom zloćudnom bolesti ispričati gošće panela. Bit će to sjajna prilika za edukaciju i diskusiju.

Zajednica adidas Runners, koja inače okuplja zaljubljenike u rekreativno trčanje s ciljem pomicanja vlastitih granica, oduvijek zagovara brigu o fizičkom zdravlju.

„Runnersi su prije svega zajednica koja brine o svojim članovima, o njihovoj prehrani i aktivnom načinu života. Važno nam je promovirati zdravo tijelo i zdrav duh, a kako je u našem timu većina žena, htjeli smo na neki način dati svoj obol borbi protiv ove zloćudne bolesti. Unutar adidas Runnersa zaista vjerujemo u ideju da kroz sport imamo moć mijenjati živote i koristimo sva dostupna sredstva i resurse kako bismo to i ostvarili“, istaknuo je kapetan zagrebačkih adidas Runnersa Frane Boban.

Rak dojke je najčešća zloćudna (maligna) bolest u žena od koje prema podacima Registra za rak godišnje oboli preko 2500 žena. Ovaj karcinom treći je uzrok smrti u ženskoj populaciji, a stopa smrtnosti od raka dojke u Hrvatskoj je među najvišima u Europi.

Sve sudionice online radionice ostvaruju 20% popusta na pregled dojki u poliklinici Affidea, a na Facebook stranici eventa naknadno će biti dostupan još jedan nagradni natječaj u sklopu kojeg će tri žene dobiti poklon paket koji sadrži: pregled dojki u poliklinici Affidea te nutricionističko, psihološko i sportsko savjetovanje s trenerima iz adidas Runnersa i stručnjacima iz Mentalnog treninga i Nutricionizam.hr. Više informacija o online radionici dostupno je na linku, a svi zainteresirani na radionicu se mogu prijaviti ovdje.

Možda će te zanimati i ovo: Vlatki je u 22. godini dijagnosticiran rak dojke – mislila je da je uvlačenje bradavice normalno

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

PR
Prikaži sve članke od autora
Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!