fbpx

Zahvalnost, ljubaznost, rad na sebi i biranje onoga što puštamo u našu svakodnevicu ključni su faktori za osjećaj sreće.

U subotu, 14.11.2020. održana je konferencija Pozitivan dan u organizaciji portala za osobni rast i razvoj Inkubator sreće. Konferencija je u skladu s preporukama stožera održana online i okupila je sudionike iz područja cijele Europe koji su se kroz predavanja stručnjakinja upoznali s različitim temama i metodama rada na sebi.

Konferenciju je otvorila Aleksandra Ivanac s temom samopouzdanja, kroz osobno iskustvo kako je gradila svoje samopouzdanje motivirala je sve prisutne.  „Kako bismo bili samopouzdani moramo biti iskreni prema sebi i ostvarivati svoje ciljeve koje je pritom potrebno dobro definirati i krenuti. Ključno je krenuti“, rekla je Aleksandra.

Nataša Vrsaljko Alić, coach za emocije istaknula je da nas emocije povezuju sa životom, bile nam one ugodne ili neugodne i dala nekoliko konkretnih alata kako se lakše nositi s onim neugodnima. Naglasila je da je disanje i prisutstvo u sadašnjem trenutku prva pomoć kod nneugodnih stanaj i da bi ih trebalo prakticirati.

U panel raspravi naziva „ Utječe li sreća na zdravlje ili zdravlje na sreću“ panelistice Helena Fjorović, Ivana Kolić Jović i Anamarija Pažin Morović složile su se oko toga da odgovara na to pitanje nema. Jer sve to je jedan čarobni krug koji se isprepliće na svim razinama, energetskoj, fizičkoj, mentalnoj i duhovnoj i da je sreća zapravo naša osobna stvar. „Najveća je sreća ići za svojim osjećajima“ rekla je Helena, Ivana je istaknula kako sa sobom treba razgovarati kao sa svojom prijateljicom a Anamarija da kada imamo osjećaj da nam sreća bježi uz pomoć jedne kapi eteričnog ulja možemo doći sada i ovdje gdje je sve u redu.

Kroz pojam pozitivne inteligencije, što je to i kako se vježba sudionike je provela Dina Balić, otkrivši da svatko u sebi ima sabotera koji mu se obraća određenim riječima i frazama nepovoljnim za nas i mudraca koji zna što je ono tko smo zaista i ima odgovore na sva pitanja, jer znamo da su odgovori na sva naša pitanja u nama.

Što je to sretna hrana i kako je povezana sa srećom otkrila je psihologinja Anđela Jelić koja je istaknula kako hrana utječe na naše emocije te kako je iznimno važna kvaliteta a ne količina, a u današnjem vremenu i informacije kojima se hranimo. Kada jedete recite „Kako sam dobro jela/jeo, ne kako sam se najela/najeo, poruka koju dobiva mozak različita je u ove dvije rečenice“ – rekla je Anđela.

Konferenciju je zatvorila Kristina Ercegović, urednica portala Žene i novac, na temu sreće i novca te naglasila da sreća nije u novcu nego u smislenom radu i odnosima te da se obilje traži u sebi, a sigurnost u odnosima i pozvala sve sudionice da kod kuće naprave vježbe osvještavanja svojih unutarnjih želja koje je pripremila za njih.

U završnom govoru urednica portala Inkubator sreće, voditeljica i organizatorica konferencije Pozitivan dan Danijela Medaković podsjetila je sve prisutne da biraju svoje odnose, rade na sebi, biraju svoje misli, svoje ljude, ono što prate i koga prate, jer pametnijim izborima bliže smo sreći.

Možda će te zanimati i ovo: Otišla sam na Reiki tretman i doživjela nešto što nisam nimalo očekivala

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

PR
Prikaži sve članke od autora
Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!