fbpx

Prije nekih mjesec dana moja mater i njena sestra, koju svi od milja zovemo Seka, vodile su zanimljiv telefonski razgovor. Naime, teta Seka i moja mater se žale jedna drugoj kako ide duga zima i kako još nije zapravo ni počela, a one se krenule debljati. Jedna drugoj govore kako su se prošle zime udebljale preko mjere i da sad više ne žele ponoviti istu grešku. Obje su zaključile da su ih najviše „satrale“ kobasice kojima ih je objeručke snabdijevao njihov omiljeni mesar Pero koji radi najbolje kobasice u cijelom svemiru.

No, ovaj put su shvatile kako je vrag uzeo šalu i odlučile kako ove zime više nema mile –lale, da zaboravljaju Peru i njegove kobasice te da od idućeg ponedjeljka kreću na dijetu. U to ime su razradile ozbiljan plan mršavljenja. Čujem mater kako teti Seki dijeli savjete kako mora paziti na težinu jer joj to opterećuje koljena i zglobove, dok Seka materi drži lekciju o njenom šećeru i visokom tlaku te kako smjesta mora početi paziti što jede te kako više nema labavo. Od ponedjeljka kreću i pao je dogovor kako će se od sada u njihovom frižideru naći samo light proizvodi, voće i povrće.  

Mama i Seka ljetos na jarunskoj plaži

Dogovorile se one tako oko novog plana mršavljenja te obje zadovoljno završe razgovor. Za 10-ak minuta Seka opet zove mater na telefon i pita ju: ‘Slušaj Anice, što ti misliš ima li Pero kobasica možda već na lageru? Ma ono, bez obzira na dijetu dobro je da se nađu u kući’, kaže Seka i još nadoda kako bi ona ipak otišla do Pere pa uzela dvije kile sebi, a dvije kile materi.

‘Šta znaš, zima je duga i sad još taj COVID-19 pa treba malo dići imunitet, a Pero stavlja u kobasice samo provjerene sastojke i dodaje puno češnjaka. Tko zna što nas još čeka…’, zabrinuto će Seka. I tako dragi moji, dani i tjedni dolaze i odlaze, voće i povrće truli u frižideru, a Perine kobasice počele lijepo nestajati. Ali koga zapravo brige jer ionako od kada je svijeta i vijeka znamo da sve dijete počinju od ponedjeljka, ali nitko nikad nije točno utvrdio od kojeg ponedjeljka.

Možda će te zanimati i ovo: Prijateljica me pitala: Gdje mogu naći ‘normalnog’ dečka? Moj odgovor ju je šokirao

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Tamara Krajač
Prikaži sve članke od autora

Poduzetnica sam u svijetu kozmetike preko 25 godina. Vodim svoju tvrtku u Zagrebu, a koja zastupa jedan kozmetički brand organske i prirodne kozmetike. Obožavam otkrivati nove zemlje te pisati putopise i snimati fotografije iz svih krajeva svijeta. Veliki sam gurman te ljubitelj estetike, arhitekture i dizajna. Često upoznajem zanimljive ljude pa ću s vama dijeliti i njihove neobične priče na putu prema uspjehu. Na život gledam pozitivno i s velikom dozom humora. Nastojim zadržati dijete u sebi pa ćete u mojim tekstovima na Femisferi imati priliku pročitati i pokoju duhovitu priču te dogodovštinu.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!