fbpx

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove. Ovaj put je riječ o francuskom animiranom filmu “Putovanje jednog princa”

Riječ je o priči o starom princu koji otkriva novi svijet, koji unatoč progresu unazađuje njegove stanovnike i uništava prirodu. U njegovom otkriću vodi ga mladi dječak znatiželjan poput princa. Uz neobičnu animaciju, film djeci pruža poučnu priču o ksenofobiji i sukobu civilizacija (kao kod otkrića Amerike), te stvaranju vlastitog karaktera, odnosa prema društvenim normama, nasljeđu i prirodi. Korištenje majmuna za likove, koji izgledom, ponašanjem i postupcima podsjećaju na ljude, daje filmu društveni komentar i štih “Planete majmuna“ i “Tarzana“. Film je laganog tempa, odlične animacije i dirljivih poruka, ostavlja optimističan dojam kod gledatelja.  Kao takav bi bio odličan za školske projekcije.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Podsjeća na filmove “Planeta majmuna“ i “Tarzan“, zrelijeg je sadržaja i nema luđački tempo poput većine ostalih animiranih filmova, pa u njemu odrasli mogu lako uživati.

Nasilje: Nasilja ovdje začuđujuće niti nema, ako izuzmemo kada ne tako strašno veliko čudovište pojede majmuna u crno-bijelom filmu koji likovi gledaju u kinu.

Zastrašujući prizori: Na sajmu se pokazuju razni trikovi, pa tako i odrubljivanje glave nakon čega tijel os njom žonglira. Likovi bi mlađoj djeci mogli biti malo uznemirujući jer su majmunoliki unatoč tome što djeluju ljudski.

Rječnik: Primjeren je djeci.  

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Tempo je lagan i omogućuje bolju koncentraciju, pa se djeca nakon filma mogu osjećati odmorno, a ne hiperaktivno.

Možda će te zanimati i ovo: Jedna od nas: Film o seksualnom zlostavljanju djece inspiriran stvarnom pričom

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Gostujuća autorica - Iva Brčić
Prikaži sve članke od autora

Mag.soc/phil., trenerica terapijskih tehnika, kroz svoj rad uči roditelje kako uskladiti brojne obaveze, pomaže im u baby handlingu i odgoju, provodi prevenciju međuvršnjačkog nasilja, te se bavi istraživanjem utjecaja medija na djecu i mlade. Osmislila je i posebnu radionicu za mame Holističko majčinstvo. Kao stručna suradnica piše za portale namijenjene roditeljima, medijskapismenost, te u časopisu Mama&Beba. Surađuje s vrtićima, školama, te fakultetima gdje provodi edukacije na temu odgoja, prevencije međuvršnjačkog nasilja i prevencije ovisnosti o novim tehnologijama. Iva piše i Kids friendly osvrte o filmovima koji su namijenjeni djeci, te je i predsjedinica udruge Najsretnija beba Hrvatska koja provodi program pedijatra dr. Harvey Karpa.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!