fbpx

Konačno sam otkrila zašto se trpezarija zove tako – moja mater tamo trpa sve nepotrebne stvari

Ovih predblagdanskih dana svi ćemo se uzvrtjeti i čistiti kao da nam dolazi sanitarna inspekcija. Uz pečenje kolača neizbježna su glancanja i ribanja. Bacanja starih stvari i čišćenje domova od nepotrebnih drangulija. U Italiji kažu da se svega nepotrebnog morate riješiti u staroj godini kako bi oslobodili energiju i prosperitet za Novu godinu. Vjerujem da ima nešto u tome jer slijedom logike kako da nam dođe novo kad je zakrčeno sa starim? Kao čaša vode koja je puna, a u nju natačemo li, natačemo dok se voda ne počne izlijevati iz nje.

No, među nama uvijek postoje sakupljači i bacači. To su uvijek dva plemena koja se ne razumiju i nikada neće. U ta dva plemena spadamo moja mater i ja, dok ona sve skuplja ja bacam sve nepotrebno.

Tako mater ima jednu sobu gdje trpa sve stvari koje se trenutno ne koriste. Pa kad ju pitam: Gdje ću s dotičnim predmetom? Samo kaže: Strpaj ga u trpezariju! Od tuda valjda i dolazi naziv sobe u kući koja se zove trpezarija jer se u nju samo trpaju stvari!
Moram priznat da trpezarija sve više sliči Reto centru. Hm, možda ne bi bilo loše organizirati neku rasprodaju u trpezariji ovih dana. Stavit ću materi bubu u uho…

A vi, dragi moji ne trpajte nego poklanjajte ono što vam ne treba. Nova Godina samo što nam nije stigla, oslobodimo prostor za nove, bolje stvari.

Obične priče (ne)obične žene

Možda ćete zanimati i ovo: Autorica knjige ‘Ne daj hrpi da te iscrpi’ Tamara Kajari daje par rješenja za najčešće probleme

Imaš li sličnu priču ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na [email protected]

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Tamara Krajač
Prikaži sve članke od autora

Poduzetnica sam u svijetu kozmetike preko 25 godina. Vodim svoju tvrtku u Zagrebu, a koja zastupa jedan kozmetički brand organske i prirodne kozmetike. Obožavam otkrivati nove zemlje te pisati putopise i snimati fotografije iz svih krajeva svijeta. Veliki sam gurman te ljubitelj estetike, arhitekture i dizajna. Često upoznajem zanimljive ljude pa ću s vama dijeliti i njihove neobične priče na putu prema uspjehu. Na život gledam pozitivno i s velikom dozom humora. Nastojim zadržati dijete u sebi pa ćete u mojim tekstovima na Femisferi imati priliku pročitati i pokoju duhovitu priču te dogodovštinu.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!