fbpx

Sanja Došen je majka desetogodišnje djevojčice te je odlučila podijeliti što je pripremila svojoj kćerkici za dan prve menstruacije, kako bi ga učinila posebnim i važnim.

Sanja smatra da je vrijeme da se prekine taj površan pristup gdje je menstruacija najveća grozota u životu jedne žene. Slažemo se s njom kako žene uglavnom o menstruaciji pričaju negativno.

‘Želim vjerovati kako sve ima svoj početak. A svaki početak može krenuti s negativnim, ali i pozitivnim pristupom. Na sreću pa možemo birati. Tako sam za svoju djevojčicu spremila (upakirala) taj lijepi početak u predivnu kutiju koja će strpljivo čekati na dnu moga ormara’, kaže Sanja i u nastavku otkriva sadržaj te kutije.

Knjige

Spremila sam nekoliko knjiga o mudrosti, ljepoti i snazi žena i ženskog tijela. Knjige koje će je upoznati sa svim ciklusima koje žene prolaze, porodima, intuiciji, mudrosti. Knjige koje će je osnažiti i izgraditi.

Eterična ulja

Kupila sam eterična ulja koja umiruju, opuštaju i djeluju blagotvorno na sklad ženskih hormona. Odabrala sam Mandarinu, blend Ruže u Geraniju i Synergy. Eterična ulja vode me kroz život već 22 godine i volim kako utječu na moje emocije i moje tijelo. GYNO PRO prirodni uljni sprej za intimnu njegu. Zaista hvalevrijedan proizvod kojeg želim da upozna i uvijek koristi.

Kristali

Moja kći jako voli kristale, stoga sam joj za ovu posebnu priliku izabrala kamenčiće Karneola i Citrina.

Krupna morska sol

Spremljena u malu teglicu kao podsjetnik da prije upotrebe tableta za ublažavanje mogućih tegoba napravi oblog s ugrijanom soli u ručniku. Osim blagotvorne topline, sol na sebe navlači sve nakupljene energije koje nam ne služe.

Platneni ulošci

Tko ih je ikada probao zna zašto. Njezini su predivni, rozi od bambus velura u nekoliko veličina. Uz njih dolazi i nepropusna vrećica za odlaganje.

Menstrualni kalendar

Onaj mali kartonski kakvog smo mi imale prije aplikacija. Sve je to pažljivo, s puno ljubavi upakirano u kutiju koju će dobiti od mene na dar. Naravno, uz puno mira i vremena da isprocesuira sve te promjene koje su došle.

Taj dan, tata će joj kupiti šareni buketić cvijeća i mali fini parfem, kao dobrodošlicu u svijet mladih dama. Želim vjerovati da sve može imati svoj lijepi početak, pa tako i velike intimne promjene u životima naših djevojčica. Važne promjene mogu i moraju biti obilježene na radostan i povezujući način kako bi naše djevojčice istinski osjetile i znale da ih podržavamo na njihovom putu izrastanja u sretne žene.

Možda će te zanimati i ovo: Kako prilagoditi trening i vježbe fazama menstrualnog ciklusa

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Prikaži sve članke od autora
Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!