fbpx

Svakodnevno pokušavamo održati tempo brzog života pa mnogi posežu za tehnikama organizacije vremena. Organizacija vremena omogućuje uspostavu kontrole, uspjeh, stvaranje slobodnog vremena, kreiranje osobne motivacije, olakšavanje svakodnevnog života i smanjenje vremenske stiske.

Organizacija vremena se može napraviti na razne načine, ali postoje četiri jedinstvena koraka za njezinu izvedbu. Prvi korak je odrediti kako provodite svoje vrijeme, u drugom se određuju vlastiti prioriteti, a treći je planiranje, ujedno i najkreativniji korak. Posljednji korak zvuči najjednostavnije, ali nekima je najteži, a to je pridržavanje plana.

Žene na različite načine uspijevaju što bolje organizirati svoje vrijeme

Kako to radi Seka Kožul, vizažistica koja je prošle godine odnijela titulu najbolje vizažistice u Hrvatskoj, spremno nam objašnjava: „Ja sam vam old-school tip što se tiče organizacije svojih termina, sve ih marljivo i ručno upisujem u rokovnik. To mi je nekako najsigurnije jer sam imala situaciju gdje mi se pokvario mobitel i sve su se bilješke nepovratno izbrisale.“

Razgovarali smo i s Dinom Vozab, docenticom na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Trenutna nastava na fakultetu je online, tako da su Dina Vozab i ostali djelatnici fakulteta primorani raditi od doma što nekada zna biti zahtjevno.

„Pokušavam svesti radno vrijeme na period od 8-16. To pomaže da se svaki dan što više toga obavi u taj određeni period, a ne da se razvuče na cijeli dan što se može lako dogoditi kad se radi od kuće. U organizaciji puno pomaže MS Teams za nastavu, online kalendari i podsjetnici“, objašnjava nam Dina Vozab.

Kao studentica, volonterka i osnivačica neprofitne udruge, Sara Vrban ekonomično organizira svoje vrijeme. Na pitanje kako, sa smiješkom odgovara: „Ako nešto volim to je onda organiziranje vremena. Fakultet i mnogi projekti su me natjerali da počnem pažljivije planirati vrijeme. Prije mi je planer bio produžena ruka, ali sad sam se prebacila na Google kalendar jer mi je puno lakše mijenjati sadržaj. To kombiniram s To do listama koje mi često stoje na sto strana.“

Svakako je važno pronaći vlastitu metodu za bolju organizaciju vremena, a pritom se držati ranije navedena četiri glavna koraka.

Možda će te zanimati i ovo: Savjeti kako napraviti uspješan webinar te se povezati s publikom ili klijentima

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

bruna
Bruna Perica
Prikaži sve članke od autora

Studentica sam novinarstva i odnosa s javnošću. Od početka studija, jako me zanimaju ljudi i njihove priče, a u ovom poslu najviše volim čuti neku dobru izjavu. San mi je jednog dana pisati na pisaćem stroju i piti kavu uz zvukove mora.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!