fbpx

Problem nikada nije bio u starenju i sijedoj kosi nego u modi i trendovima

Čovjek u svojem životu promijeni četiri tipa kose: jednu koju kao beba ima još u trbuhu, no često počne rasti tek nakon rođenja, drugu u djetinjstvu i treću koja se pojavljuje u pubertetu te ostaje takvom tijekom odrasle dobi. Stoga ne čudi činjenica da se mnogi teško prepoznaju na obiteljskim slikama iz dječjih dana. Ipak, ponekad je frizuru iz djetinjstva lakše prihvatiti od one koja uslijedi nakon trećeg tipa kose – ona sijeda. Sijede vlasi označavaju nestanak pigmenta, a često se shvaćaju kao prvi znak starenja. Srećom, starenje je prirodno i sasvim normalan životni proces. A osim što je normalno, može biti i zabavno.

Ne tako nov, ali još uvijek aktualan trend

Problem nikada nije bio u starenju, zar ne? Problem je u modi i trendovima koji njeguju mladenaštvo, a podcjenjuju zrelost. Ipak, osvještavanjem problema otvara se prostor za liječenje mnogih rana. Jedan od takvih je i trend sive kose koji se kod nas počeo pojavljivati još 2016. godine, no za razliku od ostalih trendova koji su trenutni i prolazni, ovaj se uspio zadržati. I odličan je! Prigodan je za sve uzraste, a paše uz različite boje očiju i tipove kože.

Foto: Instagram

Jedan od svjetski poznatih stilista, Jack Martin, među ostalim uspjesima, proslavio se i zbog svojeg pristupa sijedoj kosi. Ne pokušava ju umaskirati i premazati, već pomaže svojim klijenticama da pronađu izgubljeno samopouzdanje isticanjem svoje sjede kose – uz malo truda i pripadajuću njegu. Jedna od poznatih dama na čijoj kosi je Martin radio je i glumica Andie MacDowell, a više možete pogledati u videu niže:

Najbolji od svih trendova

Najbolji trend, kako u svijetu frizure, kako općenito, ipak je samo jedan – uvijek biti svoja! Bilo da to znači bojati kosu ili ju ostaviti u prirodnoj boji. Važno je ponosno nositi svoju glavu, kakva god frizura na njoj bila.

Foto: Instagram

Upozorenje! Ako se odlučite za sivu boju kose, zbog kompleksnosti dobivanja ispravne nijanse, potrebno je konzultirati sa stručnjakom. Važno je osvijestiti da nisu svi frizeri kvalificirani za ovakav rad i možda ćete htjeti potražiti nekoga s iskustvom u bojanju kose u sivo.

Možda će te zanimati i ovo: Sve što ste se sigurno pitale o menopauzi – 10 najčešćih pitanja i odgovori

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na [email protected]

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Terezija Bošnjaković
Prikaži sve članke od autora
Radoznala i vesela, uvijek na putu. U potrazi za dobrim štivom, zanimljivim informacijama i konkretnim znanjem. Inspiriraju me visine, a motiviraju dubine – stoga i jesam negdje između, u trku i letu. Ptice koje najviše lete, najdalje vide, kaže Richard Bach, a ja potvrđujem.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!