fbpx

Nezaposlenost može biti težak period, a ako se oduži nerijetko prerasta i u nametnuti neželjeni lifestyle. Odjednom se pojavi višak vremena, onaj koji više škodi nego koristi – ako se višak energije i vremena ne preusmjeri u nekom drugom smjeru. Potraga za poslom jedno je od, ponekad mukotrpnih, procesa. Ipak, posao ne traže samo oni nezaposleni, veći i oni koji traže promjenu, bilo poslovnog okruženja, bilo karijere.

Koja je svrha ‘nabrijanih’ oglasa za posao

U oba slučaja, proces zna biti zamoran, a sami tekstovi oglasa za posao mogu obeshrabriti. U posljednje vrijeme dolazi do sve kompliciranijeg imenovanja pojedinih pozicija, a uz to što se mahom prelazi na englesko nazivlje, u opisu se navode i desetci osobina i kvalifikacija potrebnih za obavljanje poslova. Vjerovali ili ne, to je prvi korak selekcije – poslodavci računaju da se mnogi ljudi u strahu od kompleksnosti oglasa i ‘velikih riječi’ neće ni prijaviti, iako su možda i sposobni za obavljanje posla.

To nam puno govori: strah, onaj isti koji nas koči u mnogočemu, još jednom dobiva bitku. Gubimo poziciju ne zato što nismo sposobni za taj posao ili se poslodavac ipak odlučio za drugog kandidata, nego jer se nismo ni prijavili. Time se, istina, smanjuje razočaranje zbog moguće odbijenice, ali se također potpuno blokira svaka mogućnost za novi početak. Vrijedi li više zaštita od neugodnosti ili potencijalna promjena  – procijenite same.

Prijava za posao – sigurnost ili riskiranje?

Činjenica je i da kandidati za neki posao najčešće ne znaju zašto su odbijeni. Svi odmah pomislimo na najgore – mi smo katastrofa, a poslodavac je vidio preko fasade našu nesposobnost. Sasvim suprotno, to se vrlo rijetko događa. Najčešći razlog za primanje odbijenice ipak je bolji kandidat. To ne znači da ste vi loš kandidat, nego malo manje dobar. S time na umu, lakše je prigrliti svaku poslovnu priliku.

Pri odabiru kandidata za posao mnogim je poslodavcima jedna od najvrjednijih kvaliteta ustrajnost, odnosno, neodustajanje. U svakom poslovnom okruženju najbolje će proći osoba koja će se suočiti s izazovima i pokušati ih riješiti – upravo je to ono što izdvaja pojedinca iz mase, a vas od ostalih kandidata. Nitko od vas neće tražiti da učinite nemoguće, da skačete sa zgrade ili se slomite zbog posla, ali tražit će od vas da ne pobjegnete pred prvim problemom. S time treba početi prije početka rada, već samom prijavom. Zato glavu gore, stisni zube i prijavi se na posao.

Treba li se prijaviti za posao za koji niste kvalificirani?

Prije svega potrebno je oprezno iščitati kakve se kvalifikacije zapravo kriju iza oglasa. Ako je navedeno kao potrebno vozačka dozvola kategorije C, prilično je vjerojatno da posao zahtjeva rukovanje teškim vozilima i kamionima pa se, stoga, ni ne preporučuje prijavljivati za takav posao bez pripadajuće vozačke dozvole. Međutim, ako se u nazivu nalazi primjerice operater, voditelj ili savjetnik, svakako pogledajte oglas malo detaljnije. Često su oglasi prenapuhani iz želje da privuku najambicioznije osobe. S druge strane, sam proces selekcije najviše ovisi o drugim kandidatima. Pošto nije moguće znati tko su drugi kandidati niti njihove kvalifikacije, nema ni potrebe time se zamarati.

Mnogi zahtjevi i vještine, bez obzira na to što se trenutno čine kompleksnima, lako se mogu naučiti. Kao što su primjerice: organizacijska točnost, rad na bazi podataka, komunikacija s trećim strankama, konstrukcija vizuala. Pitanje kvalificiranosti u suvremenom je svijetu upitno – usporedno s rastom važnosti profesionalnog životopisa, jača važnost brending poslodavca te to uključuje i pažljivo osmišljene oglase za posao. Kao što se očekuje od poslodavaca da iščitaju stvarne osobine iz ‘uglancanih’ životopisa, potrebno je i da potencijalni zaposlenici prepoznaju stvarna zaduženja iz ‘prenapuhani’ oglasa. Malo taktičnosti, stoga, može rezultirati novom poslovnom prilikom.

Nekoliko savjeta za kraj

  • Budite hrabre i odvažne pri prijavi na posao
  • Na razgovoru budite iskrene, ali odlučne
  • Ne ograničavajte same sebe, odaberite konstantan rad na sebi – čitajte,  pohađajte edukacije, vodite intelektualne razgovore

Okružite se pozitivnim ljudima i hrabrost će doći sama od sebe! A sreća prati hrabre.

Možda će te zanimati i ovo: Tanja Džido: U ovim neizvjesnim vremenima su ključne upravo ženske vještine vodstva

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na moja@femisfera.com

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Terezija Bošnjaković
Prikaži sve članke od autora
Radoznala i vesela, uvijek na putu. U potrazi za dobrim štivom, zanimljivim informacijama i konkretnim znanjem. Inspiriraju me visine, a motiviraju dubine – stoga i jesam negdje između, u trku i letu. Ptice koje najviše lete, najdalje vide, kaže Richard Bach, a ja potvrđujem.
Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!