fbpx

KIDS FRIENDLY: TVORNICA SNOVA, animirani, 81 min

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film “Tvornica snova” je predivan danski film čije poruke će djeca vrlo lako shvatiti zahvaljujući radnji koja se većinom odvija u snovima i gdje mašta može slobodno stvarati čudesa. Upravo u tom okružju se progovara o zapostavljanju djece i obitelji od strane roditelja i koji to efekt može imati na njih, te društvenim mrežama i posljedicama cyberbullyinga. A to u filmu dovodi do zapleta u kojem se djevojčica Minna i Jenny sukobljavaju u svojim snovima što na kraju dovode do tragičnih  događaja. Ovaj film je odlična prilika za razgovor s djecom o društvenim mrežama i kako ih koristiti na pravilan način. Također i prilika za razgovor o nasilju, odnosno kako sukobe riješavati na nenasilan način. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film će i roditeljima biti zabavan.

Nasilje: Ljuta djevojčica razbija stvari u kuhinji. Uvredljivi komentari na društvenim mrežama nakon što Jenny objavi Minnine slike.

Zastrašujući prizori: Pauk roboti koji se pojavljuje u snu.

Riječnik: Je primjeren za djecu, iako ima uvredljivih riječi koje djevojčice izgovaraju jedna drugoj, te komentari s društvenih mreža.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

Možda će te zanimati i ovo: Crtić Putovanje jednog princa pruža djeci poučnu priču o ksenofobiji i sukobu civilizacija

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Gostujuća autorica - Iva Brčić
Prikaži sve članke od autora

Mag.soc/phil., trenerica terapijskih tehnika, kroz svoj rad uči roditelje kako uskladiti brojne obaveze, pomaže im u baby handlingu i odgoju, provodi prevenciju međuvršnjačkog nasilja, te se bavi istraživanjem utjecaja medija na djecu i mlade. Osmislila je i posebnu radionicu za mame Holističko majčinstvo. Kao stručna suradnica piše za portale namijenjene roditeljima, medijskapismenost, te u časopisu Mama&Beba. Surađuje s vrtićima, školama, te fakultetima gdje provodi edukacije na temu odgoja, prevencije međuvršnjačkog nasilja i prevencije ovisnosti o novim tehnologijama. Iva piše i Kids friendly osvrte o filmovima koji su namijenjeni djeci, te je i predsjedinica udruge Najsretnija beba Hrvatska koja provodi program pedijatra dr. Harvey Karpa.

Trenutno nema komentara.

Ostavi svoj komentar

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!