fbpx

Koliko podsvijest utječe na naš uspjeh i na to kako percipiramo što je uspjeh?

Već nekoliko godinama radim s klijentima, kroz podsvijest. Jer podsvijest je ta koja čini 75-95% aktivnog života. Ona je glavna u kreiranju naših odluka, percepcije stvarnosti i ostalih stvari kojima svjedočimo, kao iskustvima u svojoj okolini. Ona je tzv. “data base” svih naših ikada proživljenih iskustava. Stanja, emocija, zamišljenih scenarija, te naša podsvijest zapravo kroz istančan filter dozvoljava našem svjesnom umu, pomake i samu percepciju realnosti.

Naša podsvijest će filtrirati ono što mi želimo vidjeti

Ono što želimo čuti, osjetiti, ono što se zapravo slaže s našim uvjerenjima, paradigmama i shemama, a kojih nismo svjesni.

Uzmimo za primjer jedan jednostavan test, koliko naša podsvijest jest rukovoditelj naše percepcije stvarnosti. Ako sjediš na stolici u svome domu i uzmeš svoj mobitel, te ga počneš bacakati iz lijeve u desnu ruku. U tvojem umu neće biti nikakve prijeteće opasnosti za oštećenje tog mobitela. Ti znaš i ako padne da će pasti na tvoja bedra ili čak na tepih i da se ništa strašno neće dogoditi.

No ako uzmeš taj isti mobitel i odeš na krov najviše zgrade u svojem gradu, te se nagneš preko balkona i počneš raditi isto, prebacivati mobitel s lijeve u desnu ruku, tada tvoj um više neće biti miran. Pojavit će se drugačija vrsta misli, osjećaja i samih reakcija u tebi, tvojem umu, duhu i tijelu.

U tvojoj podsvijesti se nalaze sve te priče, uvjerenja, radnje i scenariji, koje filtriraš i kojima svjedočiš, te stavljaš etiketu važnosti, na temelju prijašnjih iskustava, uvjerenja u sadašnji svjesni trenutak.Tvoja podsvijest jednostavno zna da postoji opasnost od gubitka mobitela, te će naravno na temelju toga djelovati. Ustvari nećeš niti početi bacakati mobitel, najvjerojatnije. Tako će tvoja podsvijest utjecati hoćeš li biti uspješan, hoćeš li otići na edukaciju, hoćeš li pokrenuti svoj posao, hoćeš li vjerovati ljudima, hoćeš li raditi na iscjeljivanju svog uma, duha i tijela. Tvoji skupovi uvjerenja će utjecati na to hoćeš li kreirati život iz snova. Hoćeš li uvidjeti da postoje drugačiji načini za uraditi nešto ili ne postoje.

Ako želiš uspjeh, tvoja podsvijest već zna što je za tebe osobno uspjeh

Da li je to unutarnji mir, novi posao ili jednostavno mnogo novaca ili živjeti slobodno, shodno tome što filtriraš. Smatraš li taj uspjeh dostižnim lako ćeš se odvažiti kreirati životni stil koji želiš. Ako pak na podsvjesnoj razini smatraš da je uspjeh glup, naporan, nebitan, težak prepun žrtvovanja, ili što god tvoja podsvijest filtrira tebi na svjesnu razinu, možeš se naći u situaciji da nikada ne kreneš na put svoje svrhe i uspjeha. Dakle, ako u tvojoj podsvijesti postoji bilo što, što uspjeh, novac, zdravlje, ljubav, filtrira kao opasnost, najvjerojatnije nećeš krenuti djelovati i postizati sreću, mir i blagostanje.

Kako ne bi stajao na balkonu najviše zgrade, tvoje podsvijest će čak potisnuti stvari koje želiš, kako ne bi morao patiti, jer se ne usudiš na put kontemplacije i uspjeha.

Tako da naša podsvijest ima veze na to kako ćeš se ponašati, razmišljati, djelovati, zarađivati, voljeti, ostvarivati odnose i kreirati život.

Možda će te zanimati i ovo: Kako kroz 21 dan kreirati nove navike i pritom ne zaboraviti udovoljiti sebi

Gostujuća kolumnistica - Nera Crnčić
Prikaži sve članke od autora
Moje ime je Nera, trenerica sam za osobni i spiritualni razvoj. Pomažem ljudima da postave i s lakoćom ostvare svoje ciljeve, te da riješe podsvjesne limite koji nas sprečavaju u uspjehu i izražavanju autentičnosti. Autorica sam knjige Eskalator uspjeha, priručnika za osobni razvoj. U svoj posao sam i više nego zaljubljena, a ljudima pomažem kroz hipnoterapiju, NLP, te energetske znanosti i modalitete. Vlasnica sam edukacijskog centra Heal Point, jer vjerujem da svatko od nas ima svoju točku iscjeljenja i moć da kreira život po svojoj mjeri.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!