fbpx

Tražite novi hobi ili želite poboljšati svoj posao? Nema problema, donosimo 5 prijedloga za jednodnevne radionice

Rujan je mnogima svojevrsni početak godine – djeca ponovno kreću u školu, zaposleni se vraćaju s godišnjih odmora, a u zraku se osjeća miris novog životnog poglavlja. Bilo da ste studentica, majka ili zaposlena žena, upisom na radionicu, ulažete u vlastite mogućnosti i budućnost.

Radionice, tečajevi ili bilo kakva vrsta hobija je super prilika za učenje novih vještina i upoznavanje novih ljudi. Uz to, pandemija nas je naučila da većinu vremena provodimo doma, a ovo je odličan poticaj da malo izađemo, a usput i naučimo nešto na što ćemo biti ponosni. Izdvojili smo pet radionica koje predlažemo svakoj ženi željnoj novih iskustava. Svakako pročitajte do kraja jer u organizaciji jedne radionice sudjeluje i Femisfera. 😉

1. Izrada sapuna

Sapunerija Rustika je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Delić iz gornjih Tučepa koja se bavi maslinarstvom te proizvodnjom kozmetike i sapuna na bazi maslinovog ulja. Svoje znanje o izradi sapuna dijele sa svima zainteresiranima kroz radionice. Njihov program uključuje teorijski dio u kojem ćete naučiti sve o baznim i eteričnim uljima, bojama i kako samostalno slagati recepte te praktični dio u kojem uz pomoć mentorice imate priliku osmisliti i stvoriti svoj, jedinstveni sapun.

“Radionica je namijenjena svima, od početnika do profesionalaca, a sa sobom ćete ponijeti i 700 grama sapuna koji ste sami oslikali i s eteričnim uljima koji ste sami odabrali! Osim toga, radionica uključuje i tiskanu skriptu te trajnu podršku u daljnjem radu”, piše na Instagram stranici Sapunerije Rustika.

Sljedeći termini su u Splitu 18.09. i u Zagrebu 25.09.

Izvor: IG Sapunerija Rustika

2. Digitalne vještine za poduzetnice

Ako želite hobi koji ćete moći iskoristiti u poduzetništvu, oduševit će vas jednodnevna radionica Digital Wings Express. Sudjelujte u radionici digitalnog marketinga na kojoj ćete dobiti korisne savjete za izgradnju vlastitog brenda i poslovanja. Posebno će vas inspirirati priče glavnih predavačica Tanje Džido, specijalistice digitalnog marketinga i osobnog brendinga te Maje Belušić, stručnjakinje za komunikaciju i marketing, ujedno osnivačice i urednice portala Femisfera..

Očekuju vas odgovori na pitanja:

  • Kako izgraditi uspješan brend u digitalnom svijetu?
  • Kako koristiti storytelling i povezati se s kupcima i klijentima?
  • Kako iskoristiti prilike na LinkedInu i ostvarivati suradnje s drugima?
  • Kako oglašavati svoje projekte da biste postigli uspjeh?
  • Kako raditi ono što volite i zarađivati?

Radionica Digital Wings Express će se održati 25. rujna u Zagrebu, u Square One, prvom coworking prostoru za žene poduzetnice.

Očekuju vas i zanimljive gošće; Ena Rajić, spoken word umjetnica, vlasnica tvrtke Mediascena i kreatorica preko 200 autorskih videa koji plijene pažnju na društvenim mrežama te Sandra Petrač, lifestyle i travel influencerica, autorica popularnog Instagram profila Take You To koji okuplja 27 tisuća pratitelja.

Prijave su na [email protected] ili [email protected]

Izvor: Digital Wings Express

3. Radionica keramičkog posuđa

Šalice, tanjurići, vaze, setovi za čaj – sve što poželite, možete izraditi vlastitim rukama. Tom mišlju se vodila i splitska kiparica Tea Radić koja danas stoji iza brenda Terra Ceramica. Šalice s predimenzioniranim ručkama, neutralnih boja i s inspirativnim natpisima su postale njezin prepoznatljiv proizvod. Svoj talent i znanje o izradi keramičkog posuđa redovno dijeli na radionicama u svom rodnom gradu, a ponekad i šire.

Svi materijali i alati osigurani su za svakog polaznika, a sama radionica se odvija u Teinom ateljeu. U susretu s glinom ćete probuditi svoju kreativnost i uvidjeti koliko je strpljenja i truda potrebno za ovaj predivan materijal. Tea podučava tehniku pinchanja, odnosno štipanja što gotovo uvijek stvara efektan rezultat.

Datum radionica možete saznati na njezinoj Instagram stranici, a ako bi voljeli da se radionica održi negdje drugdje osim u Splitu, pošaljite mail s upitom.

Izvor: IG Terra ceramica

4. Slikanje na malo drugačiji način

Pineli & Vino Art Bottega nudi posebno iskustvo slikanja u kojima će uživati svi kreativci i ljubitelji vina. Naime, radionica ne traži prethodno slikarsko iskustvo, a za vrijeme slikanja možete popiti i koju čašicu vina. Art Bottega je tim od pet ljudi: Ivana, Zrinka i Vana zadužene su za zabavna iskustva u Splitu u studiju u Dioklecijanovoj palači, a Dora i Monika probudit će vašeg unutarnjeg umjetnika u studiju u Zagrebu.

“Cijela priča krenula je od Pinela odnosno kako se u Dalmaciji kaže za kistove za bojanje, dodali smo malo vina, glazbe i zabavnog programa, a svi sudionicu ostali su oduševljeni načinom na koji ih članovi našeg tima vode kroz ovo nezaboravno iskustvo“, piše na web stranici Art Bottega.

Prve radionice na koje se možete upisati su 10.09. (Uje), 11.09. (To the Mood and Back), 17.09. (Zašto praviš slona od mene) i tako dalje.

Izvor: artbottega.hr

5. Tečaj kuhanja

Kuhaona nudi radionice u kojima će polaznici dobiti cjelovito kulinarsko iskustvo i okusni doživljaj. Začetnice ovog projekta su Karmela Karlović i Sanja Mikša. U svom poslovnom iskustvu, između ostaloga bilježe rad na razvoju poznate kulinarske stranice Coolinarika, a Kuhaona je samo jedan od njihovih novih poduzetničkih izazova u hrvatskom gastro svijetu.

U sklopu radionice je moguće izabrati različite vrste doživljaja. Jedan od njih je #autohtonakuhaona u kojoj je kreirano kulinarsko iskustvo s kojim ćete se vratiti u djetinjstvo i otkriti ono najbolje od hrvatske kuhinje. Za učenje posebnih jela, tehnika i specijaliteta, odaberite #specijalkuhaonu, a za druženje s djetetom uz smijeh i dobru zabavu, Kuhaona je za vas pripremila radionicu #obiteljskakuhaona.

Neke od nadolazećih radionica su 10.09. – deserti sa šljivama, 18.09. – pizza i 23.09. – tradicionalna turska jela.

Izvor: IG Kuhaona

Možda će te zanimati i ovo: Savjeti kako napraviti uspješan webinar te se povezati s publikom ili klijentima

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na [email protected]

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

bruna
Bruna Perica
Prikaži sve članke od autora

Studentica sam novinarstva i odnosa s javnošću. Od početka studija, jako me zanimaju ljudi i njihove priče, a u ovom poslu najviše volim čuti neku dobru izjavu. San mi je jednog dana pisati na pisaćem stroju i piti kavu uz zvukove mora.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!