fbpx

Zašto poslove ne dobivaju oni s najboljim kvalifikacijama?

Kada tražiš novi posao najčešće misliš da moraš ispunjavati sve uvjete, odnosno imati sve navedene kvalifikacije. Super vijest je da to nije jedino pravilo za dobivanje posla i da je sasvim u redu prijaviti se ako ispunjavaš minimalno 60% jer poslodavci traže potencijal, a ne podudaranje.

Uzmimo primjer Ane. Ana je najkvalificiraniji (prema oglasu za posao) kandidat za posao Digital Marketing Managera. Ali Ana nije obavila dobru pripremu prije samog intervjua. Tijekom razgovora nije pokazala zainteresiranost, nije znala objasniti svoju vrijednost te zašto želi raditi kod određenog poslodavca.

Na taj način ostavila je loš dojam, pa se poslodavac odlučio na manje kvalificiranu osobu, koja ima potencijala, spremna je učiti i iskazuje interes za rad na poziciji Digital Marketing Managera, te je tijekom razgovora entuzijastično iskazala svoju vrijednost pričajući o dostignućima i rezultatima koje je postizala na prethodnim pozicijama.

Osim navedenog primjera, postoje i oni razlozi gdje poslodavci s namjerom uzimaju manje kvalificirane kandidate, jer kod onih više kvalificiranih postoji rizik da će se vrlo brzo zasititi pozicije koja im neće biti dovoljno izazovna.

Razlika između dobrog i lošeg CV-a

Na jedan otvoreni natječaj poslodavci zaprime nekoliko stotina životopisa. Većina životopisa su nalik jedan na drugi, što vizualno, što sadržajno. Ukoliko i sama kreiraš takav CV, male su šanse da ćeš biti prepoznata u moru prijavljenih kandidata.

Postignuća, a ne odgovornosti!

Ako su na tvom životopisu navedene odgovornosti poput onog niza koji se nalazi na oglasu za posao, zasigurno se nećeš izdvojiti u masi ostalih kandidata. Takav životopis je dosadan i ne govori apsolutno ništa o tebi kao radniku.  

Iz tog razloga je vrlo važno osvijestiti postignuća koja si ostvarivala tijekom prethodnih godina te ih kvantitativno (brojčano) naglasiti u svom životopisu. Na taj način, osim što daješ do znanja poslodavcu da imaš iskustva, pokazuješ da si svjesna svoje vrijednosti, te govoriš i kako, odnosno s kakvim uspjehom si obavljala određene dužnosti.

Prilagodi CV svakom oglasu za posao

Dobar CV je prilagođen određenoj poziciji, odnosno oglasu za posao na koji se prijavljuješ. Važno je razmisliti koje iskustvo i koji prethodni poslovi bi mogli biti dobra podloga za novu poziciju na koju se prijavljuješ. Nemoj zaboraviti razmisliti i o vještinama koje si stekla na prethodnim poslovima. Potrudi se koristiti ključne riječi kako bi se i na taj način istaknula između ostalih kandidata.

Pravilno strukturiran, ali vizualno privlačan

CV ima određenu strukturu koju treba pratiti radi lakšeg snalaženja osobe koja će čitati tvoj životopis. Regruteri koji dnevno zaprimaju desetine ili stotine životopisa imaju stvoren automatizam, odnosno njihov pogled brzinski skenira određene dijelove životopisa. Ukoliko tvoj CV ne prati klasičnu strukturu, postoji mogućnost da će ga regruter samo preskočiti jer nema vremena tražiti bitne detalje. Sasvim je dovoljno imati uredan CV koji može biti uređen i u Wordu (zatim konvertiran u PDF). Ako Word za tebe nije opcija, potraži online alate koji će ti dati poseban dizajn tvom životopisu.

Koje su najčešće greške na razgovoru za posao?

Osim onih klasičnih i svima dobro poznatih (poput kašnjenja, lošeg odijevanja, neurednog izgleda, pričanja negativnosti o bivšem poslodavcu) postoje i druge greške koje je lako napraviti, a da toga uopće nismo svjesni. Važno ih je osvijestiti jer one mogu utjecati na tvoju priliku za dobivanje posla.

Jedna od učestalih grešaka jest nedovoljan interes i entuzijazam. Dovoljno je samo staviti se u poziciju poslodavca i zamisliti da tiintervjuiraš kandidate. Vjerujem da bi i ti, kao i ostali poslodavci, htjela zaposlenika koji je strastven, zanimljiv, vrijedan i koji će biti dobar kolega. Kakav bi dojam stekla kada bi razgovarala s osobom koja ne pokazuje apsolutno nikakav interes ili uzbuđenje u vezi prilike što može raditi kod tebe?

Prevelika koncentracija na ono što ti kao kandidat želiš i zanemarivanje potreba poslodavca može biti znak da se na razgovoru nalaziš samo zato što trebaš “neki” posao, te da ti uopće nije važno kako ćeš doprinijeti poslodavcu.

Mnogi misle da je razgovor jednosmjerna ulica, odnosno da je jedina poanta svidjeti se poslodavcu (zaboravljamo da mi također želimo da nam se svidi sam poslodavac, baš kao i posao). Zbog toga dolazi do određenog straha i strepnje što zapravo izaziva nedostatak humora, osobnosti i srdačnosti. Tada vrlo često stvorimo nekakav “nevidljivi štit” zbog kojeg ne dolazimo do izražaja u našoj punini. Postoje razne tehnike za razbijanje straha, a jedna od njih je i vrlo dobra priprema prije samog razgovora za posao. Kada na razgovor dođeš bez straha, sretna i uzbuđena, puno lakše ćeš moći iskazati svoju pravu osobnost uz određenu dozu smijeha i humora što je uvijek i više nego dobrodošlo!

Više savjeta o sretnoj karijeri prati i na društvenim mrežama:

Instagram: https://www.instagram.com/mojasretnakarijera/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sarahtrajkovic/

Možda će te zanimati i ovo: Neplaćena praksa – prilika za napredovanje ili prikriveno iskorištavanje?

Imaš li sličnu priču, pitanja o ovoj temi ili nešto što želiš podijeliti, javi nam se na [email protected]

Prati nas na Facebooku i Instagramu. Pretplati se na naš newsletter.

Sarah Trajković
Prikaži sve članke od autora
Ja sam Sarah. Moja karijera jest moja odgovornost, a isto vrijedi i za tebe - tvoja karijera, tvoja odgovornost.

Sretna i ispunjena karijera se gradi korak po korak, a ja ti kao iskusni HR Manager i karijerni savjetnik mogu pomoći na tom putu!

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!