fbpx

Sudjeluj u kreiranju sadržaja

Zašto te želimo čuti?

Naš je cilj stvarati tekstove za naše čitatelje, a ne oglašivače. Želimo prenijeti informacije koje su tebi važne te iskustva koja te zanimaju. Prenosimo drugačije priče i eksperimentiramo s novim digitalnim formatima. Želimo stvoriti pravu malu online zajednicu običnih žena i stvarnih priča.

Da bismo stvorili portal koji pokriva teme koje te svakodnevno okružuju, tište ili vesele, potrebna nam je tvoja pomoć…

Femisfera – točka na kraju tvoje priče

Tražimo da nam ti, naša čitateljica, pokažeš različite perspektive i prakse. Zajedno možemo učiniti naš svijet i novinarstvo značajnijim i pokriti važne teme iz svakodnevnog života te širiti razumijevanje. Otkrij nam svoju priču, a mi ćemo je prema mogućnostima obraditi i objaviti.

Ako si naš registirani član, rado ćemo prihvatiti prijedloge tema, relevantne informacije, najave i video ili tekstualne materijale koje nam možeš poslati na [email protected]

Imaš svoj blog, pišeš recenzije, stručna si u nekom od područja koje se nalaze u Top temama? Javi se za suradnju na [email protected]!

Uvjeti suradnje

Objava sadržaja

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, videouradci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na stranici Femisfera.comFemisfera.com se ne obavezuje na objavu zaprimljenih materijala, a ukoliko postoji interes za objavom zaprimljenog materijala, prethodno će se odraditi dogovor s pošiljateljem teksta i autorom teksta ukoliko oni nisu ista osoba.

Materijal može, ali i ne mora biti objavljen jednom ili više puta na stranici Femisfera.com i to bez vremenskog ograničenja na korištenje Materijala, osim ako je prethodno drugačije dogovoreno. 

Autori sadržaja koji se objavi u potpunosti, a bez značajnih izmjene, bit će navedeni. Ukoliko gramatička i pravopisna lektura nije odrađena, autori se slažu kako Femisfera.com ima pravo lektorirati i urednički urediti tekst. Ukoliko su potrebne izmjene sadržaja koje bi značajnije utjecale na dužinu ili format sadržaja, a time moguće i konceptualizaciju sadržaja, autor će o tome biti obavješten, zaprimiti prijedloge rješenja te će biti pozvan na suradnju u preoblikovanju sadržaja kako bi se zadržala autorova autonomnost i autorska prava. Primarno načelo obrade teksta jest suradnja i dogovor s autorom teksta.

Dogovor o suradnji

Pošiljatelji Materijala (registirani korisnici) prihvaćaju da za poslane Materijale neće biti isplaćen nikakav honorar niti druga naknada, ukoliko nije ugovoreno drugačije.

Pošiljatelji Materijala (stalni suradnici, kolumnisti i vanjski autori) slažu se kako će poslovni odnos i suradnja biti prethodno definirani kroz komunikaciju s uredništvom portala Femisfera.com, te se portal obavezuje taj korak upotpuniti prije objave sadržaja.

Autorsko pravo i intelektualno vlasništvo

Sve osobe koje samoinicijativno ili prema dogovoru pošalju Materijal, jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Materijal koji zaprimi uredništvo Femisfera.com može kratiti i oblikovati prema standardima uređivanja portala, ali i dalje se poštuju autorska prava i intelektualno vlasništvo.

Femisfera.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

Stavovi autora i vlasništvo nad sadržajem

Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima ne odražavaju stavove redakcije niti vlasnika stranice, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.

Femisfera.com nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici i gostujući autori na portalu u njegovom vlasništvu. Femisfera.com zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u promotivne svrhe.

Promjene sadržaja Femisfera.com

Femisfera.com zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na stranici bez obaveze prethodne najave. Femisfera.com nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Postani dio Femisfere

Prijavi se za newsletter i svaki mjesec saznaj više o temama koje te zanimaju!